Srijeda, 25. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Počela je izrađivati vlastiti nakit tokom pandemije, a sada zarađuje hiljade

Preuzmite sliku

Gledajući videozapise preko YouTube-a sa 19 je naučila izrađivati nakit kako bi ispunila slobodno vrijeme u karanteni. Sada preko vlastite stranice prodaje zlatne i pozlaćene naušnice, prstene, pirsinge, ogrlice…

Kako bi tokom izolacije nešto zanimljivo i kreativno radila Nina Alston (21) iz Australije počela se baviti izradom nakita, a znanje i savjete ubirala je iz raznih YouTube videa.

– Stvarno sam željela učiniti nešto sa svojim slobodnim vremenom. Imala sam sreću što sam tokom pandemije živjela kod kuće s roditeljima te sam tokom dana trebala pratiti samo online nastavu, tako da sam imala puno slobodnog vremena za smišljanje novih ideja. Obožavam nakit, imam puno piercinga i uvijek sam bila u potrazi za zabavnim, visokokvalitetnim i ne preskupim naušnicama i tako sam odlučila iz zabave početi izrađivati ​​vlastiti nakit – ispričala je Nina.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nina Alston (@ninalston)

Zahvaljujući velikoj zalihi materijala, odlučila je napraviti nekoliko dodatnih komada i početi ih prodavati na Depopu pod imenom The Messy Archive (TMA), a kasnije je prešla na Etsy.

– Počela sam izrađivati sve više nakita različitog dizajna. Izolacija i pandemija omogućila mi je da pokrenem svoj vlastiti posao kojeg radim dan danas. S ovim sam počela prije dvije godine, a u prvih šest mjeseci na vlastitoj web stranici ostvarila sam profit od 100.000 dolara. Nadam se da ću ove godine utrostručiti tu brojku – tvrdi ambiciozna Nina.

Čak je privukla pažnju i mnogih influencera – uključujući Oliviju Rogers, Tammy Hembrow i Isabelle Mathers koje često nose nakit njenog brenda.

– Mnogo influencera mi se javlja preko društvenih mreža za plaćene saradnje i darove. Imati podršku mnogih dobrih influencera zaista mi pomaže jer rade nevjerovatan sadržaj s mojim nakitom, a i obožavaju ga. Neki čak ni ne traže saradnje već ga sami naručuju – objasnila je Alston.

Na Instagramu je prati nešto više od 30 hiljada pratitelja, a prodaje zlatne i pozlaćene ogrlice, naušnice, prstenove i pirsinge. Osim toga, izrađuje i zanimljive privjeske za mobitel koji su u posljednje vrijeme veliki hit, a mnogi obožavaju i njene pakete iznenađenja u kojima možete izabrati zlato, srebro ili šareni nakit. Jednostavno naručite paket, a tek kada on stigne znat ćete što ste dobili, piše The Sun.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje