Četvrtak, 6. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Plus size autorica: Mislila sam da nemam pravo na lijepu robu

Preuzmite sliku

Autorica knjige “Her Body and Other Parties” ističe kako čitav život ima prekomjernu tjelesnu težinu, ali vremenom je shvatila kako se zavoljeti i ignorisati stereotipe.

,,Nisam uvijek voljela modu, jer sam još kao djevojčica imala veći konfekcijski broj od prosjeka te mi je lijepo odijevanje bila totalna nepoznanica. Naime, mislila sam da, s obzirom na širiju građu, ne zaslužujem nositi lijepe stvari.”, istaknula je spisateljica Carmen Maria Machado.

Tek je u dvadesetima krenula istraživati i interesirati se za modu jer je vidjela niz modnih blogova za plus-size žene te je shvatila da ako mogu one, može i ona sama. ,,Bilo je to pravo otkriće. Shvatila sam da ipak mogu sudjelovati u svemu tome, biti u trendu i konačno sam krenula razmišljati o vlastitom modnom identitetu. Shvatila sam da mogu osmisliti vlastitu viziju sebe, bez da sam ograničena svojim tijelom.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Carmen Maria Machado (@carmenmmachado) on

Također, pomogli su joj i web shopovi koji imaju plus-size odjeću. Voli lijepe cipele, smatra da je razlog da ljudi punije građe vole lijepe modne dodatke upravo radi toga što mogu kupiti torbu i cipele bez obzira na konfekcijski broj, odgovaraju svim figurama. Osobni stil je onaj u kojemu se osjećate dobro.

,,Činjenica da se debljim ljudima uvijek sugerira da moraju smršati i prilagoditi se mršavima. Ali, danas kad imamo niz brendova koji nam dopuštaju da se i mi lijepo odijevamo, prvo je bitno shvatiti da je svako od nas poseban i da se ne moramo osjećati drugačije i modno sputano, svi možemo stvarno uživati u odijevanju. I svi mi možemo biti zadovoljni samima sobom, bez obzira koju građu i koliko kilograma imali.” kazala je Carmen. (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,