Srijeda, 6. Jula 2022.
Tuzlanski.ba logo

Planirate brak? Ne stupajte u brak dok niste riješili ove 3 stvari sa partnerom

Preuzmite sliku

Brak je uobičajen sljedeći stepenik u većini ozbiljnih veza, ali nažalost mnogi brakovi se i dalje završavaju razvodom.

Da biste spriječili ovaj neželjeni ishod, provjerite da li ste riješili sljedeće tri stvari sa partnerom prije vašeg vjenčanja.

Finansije

Novac je često uzrok razdora u vezi, a naročito u braku. Prije nego što vi i vaš partner odlučite da se vjenčate, dogovorite se kako ćete se odnositi prema svojim i zajedničkim finansijama.

Vi prije svega morate donijeti odluku u vezi sa podjelom troškova, štednjom novca, finansijskim ulaganjima i prioritetima na koje ćete trošiti novac.

 • Komunikacija

  Vjerovatno ste svi čuli da je komunikacija jedan od glavnih temelja uspješne veze. Važno je da budete u mogućnosti da razgovarate sa svojim partnerom i iskreno izrazite svoja osjećanja i stavove, ali sa poštovanjem.

  Istovremeno, važno je da budete u stanju i da saslušate i prihvatite mišljenje partnera i potrudite se da razumijete i njegova osjećanja i stavove.

  Povjerenje između vas

  Još jedan izuzetno važan temelj svake veze je i povjerenje.

  To ne znači samo da ne sumnjate u vjernost svoga partnera, već i da se uzdate u njegov sud i vjerujete da donosi ispravne odluke imajući i vas u vidu.

  Naravno,potrebno je konstantno raditi na svakoj od ove tri stvari, neophodne za uspješnu vezu, a posebno brak.

  Ako primijetite da nešto ne štima u nekom od ovih aspekata vašeg odnosa, razgovarajte sa svojim partnerom i uložite napor da pronađete rješenje od koga ćete oboje imati koristi. (danas.rs)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , ,