Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pink cheesecake najženstveniji je kolač ljeta koji okusom obara s nogu

Preuzmite sliku

Za vrijeme najvećih ljetnih vrućina nemamo volje paliti pećnicu, a ipak  želimo zasladiti ukusnim desertima.

Zaboravite na kupovne sladolede i napravite ovu ukusnu tortu od sira i voća koja ne zahtijeva pečenje Omiljeni kolač od sira dolazi u mnogim varijantama i s mnogim dodacima, a mi ti danas predstavljamo najženstveniji kolač ljeta – pink cheesecake. Klasičan recept za običan cheesecake u ovom je slučaju upotpunjen dodatkom šumskog voća koje će kremu obojiti prekrasnom rozom ili nježno lila bojom te oduševiti i okusom i izgledom.  Kremast, osvježavajuć i lagan, ovaj je desert savršena slastica za vruće ljetne dane. Ne zahtijeva pečenje, priprema traje vrlo kratko, a sastojci za njegovu izradu vrlo su bazični i lako ih se može nabaviti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hybrid Herbs (@hybridherbs) on


Sastojci: 220 g mljevenog keksa, 150 g maslaca, 2 kašičice meda, 300 ml slatkog vrhnja, 450 g šumskog voća, 500 g krem sira, 160 g šećera u prahu, sok od 1/2 limuna, 2 vrećice želatine

Priprema: Usitnite kekse, rastopite maslac pa sve skupa dobro promiješajte te na kraju smjesi dodajte med. Smjesu prebacite u kalup za torte i utisnite je u dno rukama, ali ne prejako. Voće izblendajte, ali dio ostavite sa strane za kasnije ukrašavanje torte. Mikserom zatim izradite slatko vrhnje, a u zdjeli pomiješajte sir i šećer te im zatim dodajte slatko vrhnje, limunov sok i vrećice želatine. Kremu rasporedite po keksima i stavi sve hladiti u frižider, najbolje preko noći. Ukrasite tortu ostatkom voća. (rtl.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,