Utorak, 27. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pet znakova da ne volite svog partnera

Preuzmite sliku

Često možete da čujete, možda ste nekad i sami izgovorili, razgovarajući sa prijateljicama “ne znam da li volim njega, ili ideju o njemu”.

Ako vam se nekad desilo da se zapitate, znate da nije uvijek lako odrediti ono šta osjećamo. Pa, evo kako da prepoznate o čemu se radi. Ako osjećate ovo, ne volite ga. Samo vam se dopada iluzija, i možda volite ideju o njemu. Ali njega, koji je pored vas takav kakav je – ne volite.

Pokušavate da popunite prazninu

Ovo zahtijeva mnogo promišljanja i može biti emocionalno iscrpljujuće. Da li dajete sve od sebe da sa nekim izgradite prijateljstvo, bliskost i partnerstvo samo zato što vam nedostaje da imate nekoga? Bilo koga? Da li želite da dobijete potvrdu sopstvene vrijednosti od nekog drugog? Da li vam je potreban neko da prekratite vrijeme? Ako u dubini duše imate osjećaj da samo “prekraćujete vrijeme” sa tom osobom, nemate o čemu da razmišljate. Ne volite ga. Samo vam se dopada ideja o tome da imate dečka i taj dečko je sticajem okolnosti – on.

 • Što više vremena provodite zajedno, sve manje uživate u tome

  Kad ste stvarno zainteresovani za nekoga, kad vam je stvarno stalo, nikad vam nije dosta zajedničkih trenutaka. I sve, pa i najobičnije stvari na svijetu postaju divne samo zato što ih radite zajedno. Taj osjećaj ne možete da pomiješate ni sa čim drugim, tako da… Ako ne uživate u njegovom društvu… Šta onda radite uopšte sa njim?

  Ne možete da ne primjećujete njegove mane

  Očigledno, kad s nekim provodite vreme, polako postajete svjesni i mana te osobe. Ali, kad volimo nekoga te mane nam ne smetaju. Prihvatamo osobu koju volimo onakvu kakva jeste i volimo i te sitne nesavršenosti. Ali, ako ste svjesni da tolerišete mane muškarca sa kojim ste u vezi, ali vam one sve vrijeme idu na živce (samo ste dovoljno pristojni da o tome ne govorite). Ne volite ga, priznajte sebi.

 • Ne osjećate se potpunije zato što imate njega

  Ako nemate osjećaj da vaš partner ispunjava vaša očekivanja, ako nemate osjećaj zadovoljstva neke “potpunosti” zato što ste zajedno, vrlo je vjerovatno da vas u stvari on ne interesuje, bar ne na nekom dubljem nivou od onog da prosto imate dečka da ne biste bili sami. Naravno da vam nije potreban muškarac da biste bili kompletna ličnost, ali kad je prava ljubav u pitanju, naš svijet postaje nekako “zaokružen”, na drugačiji način nego kad nismo u vezi.

  Ako se on ne potrudi, vi nećete prstom mrdnuti

  Kad god se oslanjamo na vezu sa nekim da “sredi” stvari u našem životu, ta veza osuđena je na propast od samog početka. Ako nekoga koristite samo da biste prebrodili nezgodan životni period, nema šanse da od toga ikada izgradite normalan, zdrav odnos. Ne možete od nekoga očekivati da radi sve što treba, dok se vi ne trudite nimalo, jer nikad jedna osoba nije dovoljna. Koliko god se trudila. Za vezu je potrebno dvoje. (mondo.rs)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,