Petak, 27. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Pet znakova da imate savršenu seksualnu kompatibilnost

Preuzmite sliku

Nesumnjivo, sličnost karaktera i interesovanja su veoma važne u zajedničkom životu. Ali malo ko bi poricao koliko su seksualni odnosi važni u svakoj vezi. Nekompatibilnost u intimnom životu može dovesti do razdora čak i u najjačim vezama.

Za vas smo prikupili 5 znakova da ste vi i vaš partner seksualno kompatibilni.

Imate istu seksualnu aktivnost

Partneri koji pokazuju podjednako često interesovanje za seks imaju savršenu kompatibilnost. Ukratko, ako imate slične stavove o tome koliko puta treba da vodite ljubav – i nije važno, jednom dnevno ili jednom u šest mjeseci – onda ste definitivno seksualno kompatibilni.

Da li ste spremni na kompromis

Svako ima različite preferencije u krevetu, i to je u redu. Neko više voli eksperimente, neko je skloniji klasici. Ali, ako ste vi i vaš partner spremni na kompromis i možete pronaći ono što oboje volite, onda ste definitivno seksualno kompatibilni, prenosi Super žena.

Imate iskrene razgovore

Vi i vaš partner ste idealno kompatibilni ako se ne plašite iskrenih razgovora o seksualnim temama, koji vam pomažu da bolje shvatite međusobne preferencije. Na primjer, vaš partner neće moći magično da pogodi zašto ne volite oralni seks ako mu ne kažete za to.

Slušate svog partnera

Ponekad se partneri plaše da govore o tome šta zaista žele iz straha od presude. Parovi koji su seksualno kompatibilni neće se rugati preferencijama drugih, čak i ako izgledaju malo čudno. Ako niste skloni eksperimentisanju – podržite ga, ako ne – razgovarajte i dođite do kompromisa.

Ne poredite se ni sa kim drugim

Ako sve vrijeme razmišljate o tome da vi i vaš partner imate manje ili više seksa od vaših prijatelja, velike su šanse da ste zaista seksualno nekompatibilni. U suprotnom, ne biste stalno tražili argumente da u vašem intimnom životu nešto nije u redu.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,