Nedjelja, 31. Maja 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Pet stvari koje morate da uradite ako želite “pravu ljubav”

Zaljubljivanje je možda “sudbina”, ali ljubav… zahtijeva posvećenost, trud i mnogo uložene energije. I, možda najviše od svega, hrabrost da se otvorimo i pustimo nekoga u svoj život.

Kako da izaberete pravu osobu možete da naučite samo “metodom pokušaja i pogrešaka”, odnosno, iz sopstvenog iskustva. Što više naučite o sebi iz veza koje ste imali, to ste bliže.

Shvatite, usput, i da sve ono što čitate o “znakovima upozorenja”, i “crvenim zastavicama” kad je riječ o vezama ne znači ništa. Sve može da bude “crvena lampica”, i ništa ne mora da bude.

Onda prestanete da se opterećujete time, jer ste naučili da ono što je u određenim slučajevima signal da nešto nije u redu, u nekim drugim slučajevima potpuno beznačajno.

I konačno više ne tražite “onog pravog”, nego se nadate da ćete sresti onog pravog – za vas. Savršenog u svojoj nesavršenosti.

Šta treba da uradite da bi se to dogodilo?

Ignorišite sve što ste ikada pročitali ili čuli o “crvenim lampicama” koje sugerišu da nešto u vašoj vezi nije u redu i počnite da pratite svoj unutrašnji osećaj. Isto važi i za “savjete o vezama” na bilo koju temu. Svako iskustvo i svaka veza su svijet za sebe. I ne postoje opšta pravila koja važe za sve, prenosi mondo.rs.

Nemojte se plašiti da ćete biti povrijeđeni. Šta je najgore što može da se desi, sve i da budete povrijeđeni? Bićete tužni? Pa, nikom ništa. To je privremeno, čak i ako se desi da budete povrijeđeni, bićete tužni neko vrijeme, a onda ćete krenuti dalje i imaćete iskustvo više.

Slušajte srce. Bolje je da sledite osjećanja, i da rizikujete, nego da se zadovoljite nekim osrednjim odnosom za koji vam glava govori da je dovoljno dobar za vas. Da li želite život ispunjen mlakim emocijama, prosečnim iskustvima, ili želite nešto veličanstveno? Ako želite više… moraćete da slijedite srce.

Spustite gard. Nemojte se braniti kad ljudi pokušaju da vas zaista upoznaju. Ponekad jeste teško otkriti nekome svoju ranjivu stranu, može da bude zastrašujuće. Ali znate kako se kaže – sve za čime žudimo nalazi se s one strane straha.

Nemojte kriti svoja osjećanja. Život je suviše kratak da biste ga proveli pitajući se da li je osoba za koju ste zainteresovani ona prava za vas. Napravite prvi korak, i vidite kuda ćete stići, vas dvoje, ako se ispostavi da jeste jedno za drugo, ili vi sami, ako se ispostavi da niste. “Ne možete da znate dok ne probate” važi i za ljubav. Naročito za ljubav, u stvari. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,