Petak, 3. Aprila 2020.
Tuzlanski.ba logo

Koronavirus u BiH

ZARAŽENI

532

OPORAVLJENI

20

UMRLI

16
Preuzmite sliku

Pet savjeta kako da učinite vaš dom luksuznijim

Vaš dom je mjesto na koje se povlačite na kraju svakog dana. To je vaš dvorac, vaša tvrđava, mjesto na kojem provodite najviše vremena i u kojem gradite svoju porodicu. Dakle, vaš dom je vaš “siguran prostor” te zato ima smisla da svoj dom želite učiniti što ljepšim i privlačnijim.

Prilikom uređenja interijera svi se, ponekad, znamo previše zaigrati ili, suprotno ome, upadnemo u manjak inspiracije.

U nastavku možete pronaći pet trikova kako da dom učinite luksuznijim i dostojnim “wow efekta”!

Odlučite se za luksuzne tkanine

Tkanine imaju najveći uticaj na prostor. U mnoštvu prodavnica kućnih potrepština, koje trenutno imaju veliki fokus na interijer, možete pronaći stvarno lijepe materijale. Od onih sa bogatim teksturama do posteljina i najmekših jastuka. Ispravna tkanina može učiniti da vašu soba izgleda raskošno – i ne morate da potrošite bogatstvo za ovu vrstu promjene, piše wall.hr.

Očistite nered

Potrudite se na vidjelu imati što manje stvari. Ako u vašem prostoru vlada haos zbog previše stvari, nikada nećete postići luksuzan izgled doma. Pokušajte sve stvari vratiti na njihovo mjesto nakon korištenja kako bi zadržali čist i privlačan izgled.

Manje je uvijek više

Kada je u pitanju uređenje doma, za luksuzan izgled, trebalo bi da preferirate minimalističkI pristup uređenja. Otvoren prostor s minimalnom količinom namještaja može se nadoknaditi bojama. Neutralni tonovi pružaju opuštajuću atmosferu, a težiti bi trebalo prema sivim, bijelim i ekru tonovima.

Simetrija je ključna

Središnja tačka vaše prostorije trebalo bi da bude najveći komad namještaja. Na primjer, široki četvorougaoni ležaj, u spavaćoj sobi, koji je sa svake strane okružen istim noćnim ormarićima na kojima se nalaze moderne hrom lampe, odmah privlači pažnju i daje wow efekat.

Igrajte se s teksturama

Dodavanje teksture vašoj sobi dodacima jednostavan je način za oživljavanje i stvaranje luksuznog interijera. Od tapeta, letvica i tepiha, preko jastuka i ogledala, svi oni dodaju različitu teksturu i izgled vašoj prostoriji. Poigrajte sam se s teksturama i eksperimentišite s bojama koje inače ne biste koristili. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,