Utorak, 9. Marta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pet popularnih beauty proizvoda koje koristimo pogrešno

Preuzmite sliku

Svijet lijepote je toliko bogat i raznovrstan da nam je ponekad teško zapamtiti i precizno pratiti pravilnu upotrebu ovog ili onog proizvoda.

I najčešće nastavljamo da živimo u neznanju i pogrešno koristimo omiljenu kozmetiku. Dakle, za vas smo prikupili pet popularnih beauty proizvoda koje gotovo svi pogrešno koristimo, piše Ženski magazin.

Maramice za skidanje šminke

Nema ništa pogrešno kod maramica za skidanje šminkanje: praktične su i veoma zgodne za korištenje. Međutim, reklama kaže da možete koristiti maramice svaki dan. Ne baš. Mogu izazvati iritaciju, osušiti kožu, pa čak i izazvati pojavu akni. Zato je njihova upotreba svaki dan veoma loša ideja.

Koristimo serum za lice

Najčešće koristimo serum za lice kao samostalno sredstvo za hidrataciju. Serum je odličan i veoma pogodan način za vlaženje i njegu kože, ali samo ako ga koristite u tandemu sa kremom za lice. U svom čistom obliku, može naškoditi. Činjenica je da je serum retinol i čini kožu osjetljivom na sunčevu svjetlost.

Spužvica za nanošenje pudera

Većina od nas koristi četkice i suhe spužvice za nanošenje pudera. Međutim, ove alate treba koristiti mokre (naročito beauty-blender). Kada su mokri, oni će oduzeti manje samog proizvoda i nanijeti puder podjednako.

Pogrešno čišćenje kože

Mnogi od nas koriste gelove za pranje i druga sredstva za čišćenje kože samo za ispiranje kozmetike. Međutim, da bi uklonili šminku, imamo sredstva namijenjena tome, a gelovi i pjene za čišćenje su napravljene da kožu učine čistom.

Maske za lice do potpunog sušenja

Često koristimo maske za lice pogrešno: na primjer, sjedimo sa glinenim maskama za lice dok se potpuno ne osuše. Međutim, ovo je apsolutno pogrešno. Potpuno suhe maske izvlače vlagu iz kože i mogu izazvati teške upale. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,