Nedjelja, 9. Avgusta 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Pet pokazatelja da sami sebi komplikujete ljubavni život

Mnogi se, potaknuti lošim iskustvom u prijašnjoj vezi, povlače s ljubavnog polja kako ne bi ponovno bili povrijeđeni. Ili odaberu sigurnu vezu u kojoj nema puno emocija. Možda se sigurna opcija čini razumnom i mnogo su manje šanse da ćete biti gadno povrijeđeni, ali su i veliki izgledi da ćete cijeli život tiho patiti za iskustvom prave strastvene ljubavi…

Ne hvatate se na vrijeme u koštac s problemima. Odgađanjem važnih odluka ili škakljivih pitanja poput onog kako se vaš dečko osjeća u vezi ili ima li prtljage iz prošlosti (one teške, naravno), možda ćete se dovesti do Nigdjezemske, a vrijeme vam je otišlo u nepovrat. Ne kažemo da nećete imati i drugih prilika u životu, ali gledajte na to kao na skidanje flastera: možda vas istina zaboli, ali što brže to učinite, brže će i proći.

Uvijek mislite da nije savršeno vrijeme za ljubav.  Istina je da postoje razdoblja kad nije najpoželjnije upustiti se u novu vezu i kad je važnije zaštititi se (pogotovo nedugo nakon bolnog prekida), no u životu uglavnom trebamo biti otvoreni prema novoj ljubavi. Ako se ukaže na vidiku, nemojte je odgađati jer nije najbolji trenutak (tek ste dobili novi posao, grozno ste ošišani…) jer ko vam jamči da će ljubav zakucati na vrata kad vi zaključite da se sve posložilo.

Imate prevelika, idealistička očekivanja. Svi mi vrtimo romantične filmove po glavi, ali zdrava veza nije spoj dviju poluosoba koje bi trebale nadopuniti jedna drugu nego savez dviju individua. Ako očekujete da bi vas muškarac trebao nadopuniti, što je potpuno nerealno, takva bi očekivanja vašu vezu mogla odvesti ravno u propast. Mogla bi vas odvesti i u naručje nekog posesivnog tipa, gdje će vaša osobna sloboda biti stvar prošlosti.

Zaboravljate voljeti sebe. Ako želite da vas netko voli, prvo morate zavoljeti sami sebe jer je vaš idealan partner odraz vas samih. Prestanite biti prekritični prema sebi (da, to se može naučiti) i vidjet ćete da vam se otvaraju i druge opcije.

Cijeli vam se život svodi na vezu. Sasvim je normalno da se na početku veze ne možemo zasititi svog novog muškarca, ali i iskustvo i znanost pokazali su da su oni prekrasni leptirići u trbuhu relativno kratkog vijeka. Dok oni lepršaju, otpilite frendice, obitelj, aktivnosti i cijeli svemir svedete na samo jednu osobu – njega. A onda dođe trenutak kad leptirići zaspu, a vi mislite da je došao kraj svijeta. I idete dalje tražiti nova uzbuđenja s novim dečkom… A vaš život ostaje zakinut za divnu vezu ispunjenu ljubavlju – i one vašeg dečka, ali i vaših prijatelja i obitelji. I zašto si ne biste dali šansu i osjetili pravu ljubav, stvarnu s usponima i padovima. Možda neće leptirići lepršati po cijele dane, ali vjerujte, tu i tamo će poletjeti i iznenaditi vas. (cosmopolitan.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,