Srijeda, 20. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pet negativnih nuspojava ljubavi koje treba imati na umu

Preuzmite sliku

Hemijska reakcija u tijelu zaljubljene osobe je ugodna, ali podmukla stvar, jer se dešava da kada ste zaljubljeni sve posmatrate kroz ružičaste naočale, piše 7sisters.

Ovo je pet nuspojava koje se javljaju kada ste zaljubljeni, ali nisu baš tako sjajne, prenosi Tuzlanski.ba.

Ovisnost

Ljubav je eksplozija dopamina i endorfina, hormona sreće i zadovoljstva. Imaju efekat droge: želim još i više. Zato stalno razmišljate o nekoj osobi.  Sve vaše misli su fokusirane na osobu u koju ste zaljubljeni.

 • Nema razuma

  Naučnici su otkrili da kod ljubavnika dio mozga koji je odgovoran za samoodržanje usporava rad. To ljude čini bezobzirnim. S voljenom osobom, mnogi su spremni padobraniti iako su se cijelog života bojali visine. Vaše misli lutaju „kao u magli“, što vas sprječava da vidite nedostatke neke osobe.

  Preveliki optimizam

  Zaljubljivanje potiče pozitivno razmišljanje i nalet snage. Čini vam se da je svijet lijep, osoba u blizini je savršena, a vi možete pretvoriti planine. Ali prije ili kasnije morat ćete skinuti ružičaste naočale i vidjeti kako se zamkovi u zraku urušavaju.

 • Lakovjernost

  Ljubavni hormoni smanjuju stres. Postajete smireniji, opušteniji, izgubite budnost  i već možete objesiti rezance na uši.

  Nepažnja na poslu

  Kad je osoba zaljubljena, fokusira se na predmet pažnje od strane partnera. Leptiri u stomaku otežavaju koncentraciju: Raštrkani ste i sanjate. Pomagajuće srce i adrenalin pozivaju se bilo gdje, samo ne u uredu. U takvoj situaciji lako je napraviti neugodnu grešku u tromjesečnom izvještaju, dobiti ukor od šefova ili čak izgubiti posao. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,