Utorak, 9. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Pet načina da govorom tijela nekome pokažete da vam se sviđa

Preuzmite sliku

Ako ste sramežljiva, zatvorena u sebe osoba koja gaji osjećaje prema nekome, ali ne zna kako im to reći, slijedite ovih 5 jednostavnih načina da to napravite.

Govor tijela neke osobe otkriva puno o njoj. Daje nam uvid u ličnost i osobine. Govor tijela podrazumijeva geste rukama, pokrete očima, držanje tijela itd. Kad se nekome svidite, rijetko će vam prići i to reći. Tu dolazi do izražaja govor tijela.

Slično tome, kada vam se neko sviđa i nemate hrabrosti da mu to direktno kažete jer ste sramežljivi ili nervozni ili jednostavno niste sigurni, možete svojoj osobi prenijeti svoja osjećanja govorom tijela. Dakle, evo pet načina kako diskretno nekom vama posebnom pokazati osjećanja kroz govor tijela, prenosi Tuzlanski.ba.

Ogledajte njihove postupke

Obično osoba odražava postupke osoba koja im se sviđa. Dakle, koristite ovu tehniku ​​u svoju korist i ogledajte svoju simpatiju kako biste joj dali do znanja da vas privlači.

Kontakt očima

Oči govore puno. Održavajte kontakt očima s njima kako bi znali da vas zanimaju i da želite znati više o njima.

Primaknite se

To ne ne znači ugroziti nečiji lični prostor. Samo se malo nagnite kada razgovaraju s vama da pokažete interes i pažnju.

Smijeh

Ništa ne podiže nečije samopouzdanje nego kada uspiju nekoga nasmijati. Zato se sljedeći put kad vam ispričaju vic, smijte do mile volje kako bi oni primijetili vašu zainteresovanost.

Pogledajte svoju simpatiju kada ste u grupi

Kada se dvoje ljudi gledaju u grupi, to je zato što imaju posebnu vezu jedno s drugim. Pogledajte svoju posebnu osobu kad ste oboje u grupi kako biste joj pokazali da je za vas posebna. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,