Srijeda, 28. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pet modnih trendova koji su bili ismijavani do samo prije nekoliko godina

Preuzmite sliku

Svaka epoha ima svoje modne trendove. Ono što je juče bilo in, danas je out. Ponekad je i obrnuto, a upravo takvi slučajevi su tema ovog teksta.

Saznajte kojih 5 sadašnjih modnih trendova je do prije samo nekoliko godina bilo predmet poruge, prenosi City Magazine.

Torbice oko struka

 • Torbice oko struka su donedavno nosili samo kondukteri u gradskom prevozu i prodavci kikirikija i sjemenki na utakmicama. Danas, međutim, njih prodaju i tako renomirane modne kuće kao što su Fendi i Chanel.

  Sandale sa čarapama

 • Nošenje sandala sa čarapama je oduvijek smatrano nedopustivim. Nešto se očigledno promijenilo u svijetu mode posljednjih godina, jer je to postalo ne samo prihvatljivo, već i trendi.

  Suknje preko pantalona

 • Brendovi kao što su Gucci i Givenchy su progurali ovakav izgled na svojim revijama, pa je sada on došao i do običnih ljudi. Stilisti preporučuju da kombinujete suknju (ili haljinu) sa pantalonama u istoj boji.

  Minđuše na jednom uhu

 • Nošenje minđuše na samo jednom uhu još uvijek se ne smatra potpuno prihvatljivim, ali neće proći dugo vremena do trenutka kada vas više niko neće pitati gdje vam je druga minđuša kada se odlučite za ovaj look.

  Trenerke u kombinaciji sa cipelama na štiklu

 • Nakon što smo se navikli da vidimo haljine u kombinaciji sa patikama, bilo je samo pitanje vremena kada će ljudi početi da nose trenerke u kombinaciji sa cipelama na štiklu. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,