Nedjelja, 17. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pet modnih komada koje ne smijete da obučete za praznike

Preuzmite sliku

Suzdržite se od zavodničkih kombinacija, ali nemojte otići ni u suprotnu krajnost…

1. Preduboki dekolte

Majice ili haljine sa dubokim dekolteom više su primjerenije za izlazak u noćni klub, nego za porodična druženja. Imajte na umu da ćete sa preizazovnom odjećom privući neželjenu pažnju na sebe, ali i izazvati neprijatnost kod prisutnih.

2. Izazovne suknje

Isto pravilo važi i za suknje. Suzdržavajte se od modela sa prorezom postavljenim visoko na boku koji bi mogao otkriti previše. Ako nosite mini suknje, potrudite se da ih kombinirate uz helanke ili deblje hulahopke. Omiljeni par gaćica koji ste izabrali za taj dan neka ostane tajna vašoj rodbini.

3. Go stomak

Iako je napolju vrijeme kao da je proljeće, a ne zima, to nije razlog da pretjerate sa dužinom svoje odjeće. Crop top je urbani street style komad koji je veoma popularan u ljetnjim mjesecima, ali mu nema mjesta na porodičnom božićnom slavlju. Zamislite samo koliko će vas starijih ženskih rođaka upozoriti da ćete sa takvim komadom dobiti upalu bubrega?

4. Cipele veoma visokih potpetica

U visokim štiklama nije lako hodati po modnoj pisti, a kamoli po pločicama u kuhinji i podu dnevne sobe. Izbjegnite moguće padove na prazničnom okupljanju, ali i ogovaranja zbog previsokih potpetica.

5. Trenerka

Trenerka je sasvim cool odjevni predmet za boravak kod kuće. Ali ako idete u goste ili ih dočekujte u domu, pokušajte uložiti nešto više truda u svoj modni odabir. Na taj način pokazaćete da vam je stalo do osoba koje posjećujete ili ugošćujete, te da ste spremni za proslavu u krugu najmilijih.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,