Utorak, 21. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pet klišeja iz romantičnih filmova koji se u stvarnom životu ne događaju

Preuzmite sliku

Romantični filmovi svima su nam isprali mozak.

Ako ste gledajući takve filmove uvijek zamišljale sebe i muškarca iz snova u nekim tipičnim romantičnim scenarijima poput ljubljenja na kiši, imamo loše vijesti za vas. Redatelji romantičnih filmova uvijek vole malo uljepšati stvarnost, pa čak i izmisliti nešto što se u stvarnom životu ne može dogoditi, piše index.hr. U nastavku smo izdvojili pet tipičnih klišeja iz ljubavnih filmova o kojima biste trebali prestati maštati:

Strastveni poljubac na kiši

Par koji se nakon pomirenja počne strastveno ljubiti na kiši scena je koju smo na filmskom platnu vidjeli nebrojeno puta, i dok u filmu to djeluje jako romantično i bajkovito, stvarnost je nešto drugačija. Mokra odjeća, slijepljena kosa i razmazana šminka samo su neke od neugodnosti koje ćete iskusiti ako se s partnerom odlučite ljubiti na pljusku, a vjerojatno ćete se nakon toga i oboje prehladiti. Ova ideja više baš i ne zvuči romantično, zar ne?

Pomirenje na aerodromu

U raspletu mnogih romantičnih filmova jedan od glavnih likova shvati da nekoga voli netom prije nego će se ta osoba ukrcati u avion pa trči preko cijelog aerodroma kako bi je zaustavio i joj iskazao ljubav. No pokušate li ovu scenu rekreirati u stvarnom životu, teško ćete u tome uspjeti jer će vas zaštitari na aerodrom zaustaviti da prođete izvan zone za putnike ako nemate kartu.

Veza utemeljena na laži s happy endom

Još jedan tipičan scenarij iz romantičnih filmova ide otprilike ovako: kako bi osvojio djevojku iz snova, muškarac se pretvara kao da je neko drugi jer se srami onoga što jest. Obično glumi da je uspješniji i bogatiji no što jest i uspijeva osvojiti djevojku. Pred sam kraj filma doznajte se istina, a nakon dramatičnog vrhunca djevojka mu sve oprašta i film završava happy endom. No u stvarnosti je to zapravo posve neprihvatljivo i sumnjamo da bi itko želio ostati u vezi koja je utemeljena na leži.

Strastveni seks pod tušem

Ok, ovo možda i nije jedna od najromantičnijih scena iz ljubavnih filmova, no sigurni smo da mnogima od vas golica maštu. No ako ste s partnerom barem jednom probale rekreirati filmski seks pod tušem, onda sigurno znate koliko je to može biti nezgodno te čak i opasno.

Izazovni donji veš

Za kraj, jedno upozorenje muškarcima. Ako zbog ljubavnih filmova očekujete da će vaša partnerica ili žene s kojim provedete strastvenu noć uvijek na sebi imati izazovno čipkasti donji veš, vrijeme je da doznate istinu. Stvarne žene seksi donji veš nose samo u posebnim prilikama ili ga uopšte nikad ne nose, pa biste se tome zbilja trebali prestati nadati. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,