Utorak, 11. Maja 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pet idealnih manikura koje možete napraviti sami kod kuće

Preuzmite sliku

Ako se trenutno nalazite u situaciji da možete ostati kod kuće u samoizolaciji zbog pandemije i raditi istovremeno, vjerujemo da ste već dobro uspjeli savladati metode organizacije posla, ali i svog dana.

Također, isto tako vjerujemo da imate i malo više vremena na raspolaganju koje vam omogućuje da se pozabavite stvarima za koje inače niste ranije imali vremena.

Trenutno se možda ne možete prepustiti u ruke stručnjacima jer su uslužne djelatnosti koje nisu neophodne privremeno zatvorene, ali manikura u kućnoj atmosferi može vam poslužiti i za opuštanje, kao i za to da misli skrenete s aktualnih vijesti ili da naučite nešto novo.

Možda će vam se ova ideja toliko svidjeti da ćete je htjeti praktikovati i kad se svakodnevni život vrati u normalu.

A kako bi cijeli taj proces bio zabavniji i kako bi on zaista poslužio kao metoda opuštanja i rezultirao time da se osjećate barem malo bolje, donosimo vam nekoliko ideja za manikuru koje će vas razvedriti već pri samom pogledu na nokte.

Polumjesec

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Betina R. Goldstein (@betina_goldstein) on

Ovu jednostavnu manikuru napravit ćete tako da lakom namažete cijeli nokat, ali ostavite prazan korijen nokta, i to u obliku polumjeseca. Za ovu će vam manikuru trebati naljepnica uz pomoć koje ćete oblikovati polumjesec na korijenu nokta. Ovakve naljepnice se mogu kupiti, ali vam može poslužiti i običan komad papira kojeg ste prethodno izrezali.

Francuska manikura u boji

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fong Min Liao 廖鳳敏 (@fongminliao) on


Suprotno polumjesecu, kod ove manikure lakom za nokte ćete premazati samo vrhove noktiju, štiteći papirom ostatak površine nokta. Želite li se dodatno poigrati, svaki vrh nokta može biti u drugoj boji.

Kravlji uzorak

 

View this post on Instagram

 

A post shared by steph stone (@stephstonenails) on

Premda se ne čini jednostavnom, ova manikura je zapravo vrlo lagana. Prvo nanesite bijeli lak kao podlogu, a nakon što se on dobro osuši, crnim lakom (ili nekom drugom bojom) nanosite male, nepravilne tačkice ili duguljaste poteze kistom.

Dugine boje

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Melanie (@overglowedit) on

Teško je ne primijetiti da je raznobojna manikura, odnosno svaki nokat obojen u drugu boju, veliki trend. Instagram vrvi inspiracijom, pa nećete imati problema s ovom manikurom. Birajte pastelne boje lakova i vodite se mišlju – što šarenije, to bolje.

Geometrijski

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Betina R. Goldstein (@betina_goldstein) on

Poigrati se možete i s raznim kombinacijama boja lakova za nokte tako da ćete ‘kapnuti’ dvije tačke na površinu nokta, dok će ostatak nokta ostati prazan. (ljepotaizdravlje.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje