Utorak, 11. Maja 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pet glavnih znakova da vam je ljubav čvršća od stijene

Preuzmite sliku

Zaljubljenost je početni stadij i ujedno i najljepši period u vezi. Ali ono što slijedi nakon toga mnogo je važnije za zdrav i kvalitetan odnos.

Želite li biti sigurni da je to zaista ono pravo, čitajte između redova i otkrijte znakove koji govore da vam je veza čvrsta poput stijene.

Dodiri

Mali, spontani znakovi pažnje, poput konstantnih dodira, češkanja i dirkanja tokom večere, gledanja filma, druženja, ljenčarenja i spavanja puno govore o vašim i njegovim osjećajima. To su znakovi koji otkrivaju da maksimalno uživate u partneru te da ga nikada ne želite “ispustiti iz ruku”.

 • Poljupci

  Baš poput maženja, poljupci su vrlo intiman i dubok način da nekome pokažete koliko vam znači. Ako su poljupci vaša svakodnevna rutina, to vam može puno otkriti o vašoj vezi. Istraživanje je pokazalo kako parovi koji se često ljube imaju puno kvalitetniji odnos od onih koji na to zaboravljaju. Ljubite se kad god osjetite potrebu.

 • Seks

  Iako seks ne mora biti znak kvalitetne veze, vaši osjećaji itekako jesu. Jedan od njih je svakako i strast. Seks zbližava partnere, čini ih opuštenijima i sretnijima. Brojna su istraživanja potvrdila kako redovni seksualni odnos utječe na kvalitetu veze, ali i braka. Ne zanemarujte ovaj dio veze i uživajte u strastvenim trenucima kad god možete.

 • Druženje

  Ako pod savršeno provedenom večerom podrazumijevate i gledanje filma s partnerom, znajte da je vaša veza na dobrom putu. Kada partneri uživaju u zajedničkom društvu, vode zanimljive razgovore i razgovaraju o svim temama te im nije potreban niko drugi da ih zabavi, to opisuje čvrstu i duboku vezu. Mentalna i fizička povezanost jedan je od najvažnijih znakova dobrog odnosa.

 • Intuicija

  Onaj osjećaj kada jednostavno znate da je to ono pravo. Istraživanje je pokazalo kako je intuicija itekako važan pokazatelj kvalitetne veze. Ako kada pogledate u budućnost u njoj vidite i svog partnera te zamišljate sretne trenutke koje ćete provesti zajedno, ne zanemarujte svoju intuiciju. Ona je tu s razlogom. (zadovoljna.hr)

 • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , , , ,