Ponedjeljak, 13. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
tijelo-salo
Preuzmite sliku

Pet dijelova tijela na kojima je sasvim normalno imati masnoće

Puno je žena koje se srame svoga tijela zbog standarda koje postavljaju glumice, pjevačice, modeli te nepoznate osobe koje na društvenim mrežama poput Instagrama promovišu svoja isklesana tijela. S obzirom na sve navedeno prihvatiti “nesavršenu” sebe postalo je gotovo jednako izazovno kao i popeti se na Mt. Everest.

Iako je društveni pritisak o savršenom tijelu toliko jak i nalik ispiranju mozga, ne trebaš dozvoliti da uništi tvoj duševni mir budući da je “lagana nabubrenost” na pojedinim dijelovima tijela potpuno prirodna. Višak masnoća, naravno ako nije pretjeran je bezopasan za zdravlje, pokazali su rezultati istraživanja provedeni na Sveučilištu Illinois u Chicagu i zaključili da je puno opasnija takozvana visceralna masnoća, masnoća koja se taloži oko unutarnjih organa.

Pročitaj na kojim dijelovima tijela je sasvim normalno imati masne jastučiće:

Masnoća na leđima – malo masnih naslaga koje ti iskoče kad zakopčavaš grudnjak na leđima su sasvim prirodne, neka te podsjećaju da si normalno ljudsko biće sa zdravom količinom potkožnog masnog tkiva koja daje potporu tvojim leđima.

Masni jastučići na dijelu iznad grudi – naramenice od grudnjaka posebno naglašavaju taj dio pa onda za taj “kozmetički nedostatak” možeš okriviti grudnjak.

Trbuh – većina stručnjaka za nakupljanje sala na trbuhu krivi stres koji uzrokuje povećanje hormona kortizola kao glavnog krivca zbog kojeg se ne uspijevaš riješiti masnih naslaga. Stoga opusti se pa vidi hoće li i trbuh nestati.

Lice – ako ti je lice “bucmasto” sjeti se da to mnogi smatraju neodoljivim, a osim toga i bore će ti se manje vidjeti.

Noge – sasvim je normalno imati nešto viška masnoće s unutarnje i vanjske strane bedara, prihvati ih i koračaj ponosno i redovno. (zdravakrava.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,