Ponedjeljak, 2. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pet boja koje će se najviše nositi u 2018. godini

Preuzmite sliku

U 2018. će se sve vrtjeti oko jarkih boja poput žute i boje lavande. Prije nego što kreneš paničariti, naglašavamo da su neutralne nijanse i dalje itekako in, prema tome ne moraš se bojati boja.

Odabrali smo pet boja koje će (prema dizajnerima i street style zvijezdama) u 2018. biti najveći hit. Ako i ne želiš uložiti u žuti kaput, uvijek možeš odabrati jednu narandžastu torbicu za razbijanje monotonih outfita.

Narandžasta

Narandžasta je jedna od neočekivanih boja koje će se vratiti u proljeće 2018. Što upadljivija, to bolja, a nosi se na jaknama, torbama i haljinama. Definitivno nas intrigira pa ćemo vrlo vjerovatno uložiti u koji narandžasti komad u godini pred nama.

Žuta

Još jedna jarka nijansa koju nismo navikle nositi i rijetko se nalazi u ženskim ormarima, ali ono što je čini posebnom je činjenica da pristaje na gotovo svim tonovima kože. Kožu čini sjajnijom i vibrantnijom, a ten osvježenim. Uz to, jako lijepo izgleda kad se kombinira sa neutralnim nijansama  te neizbježnom crnom i bijelom, a kao i kod narančaste – predlažemo da svakako razmisliš o jednom žutom modnom dodatku.

Boja lavande

Čak ju je i Pantone proglasio bojom za 2018. i nakon toga više ništa ne moramo reći, zar ne?

Neutralne

Neutralne nijanse su nosive iz sezone u sezonu te nastavljaju biti jedan do omiljenih odabira svih modernih cura. Za proljeće 2018. dizajneri nam spremaju mnogo smeđih, bež i kremastih komada. Ružičasta Pink, pink, pink! Iako je roza bila hit boja i u 2017. – s velikim veseljem najavljujemo da će se nositi i u sljedećoj godini! (miss7)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,