Srijeda, 4. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pet boja koje će izvući ono najbolje iz crvenokosih žena

Preuzmite sliku

Zaboravite na pastele! Vama trebaju jarke boje…

Crvena kosa je statement osobina koju će ljudi na vama prvu primijetiti. Bilo da ste rođeni riđokosi ili da ste se za crvenu kosu sami odlučili, morate prihvatiti činjenicu da se ističete u gomili. Manje od 2% ukupne svjetske populacije je prirodno riđokoso, a od svih žena koje kosu bojaju u crveno, samo se 30% njih odlučuje na grimiznu nijansu. Baš zato što je crvena kosa prava rijetkost, trebate je nositi ponosno i istaknuti je koliko god je to moguće.

Jedan od načina za to je odabir garderobe u bojama koje crvenoj kosi itekako imponuju. A evo i koje su to:

Zelena

Zeleni tonovi odlično pristaju crvenokosim ženama, od smaragdno zelene, preko tirkizne do intenzivne nijanse trave i pistacija. Za koju god nijansu se odlučite, ne možete pogriješiti, sve dok je boja jarka i puna, prenosi cosmopolitan.hr.

 • Ljubičasta

  Ovo je kraljevska boja koja je kroz istoriju često mogla biti viđena na mnogim dvorovima. S razlogom. Savršeno će naglasiti crvenu kosu, pa obavezno nabavite barem jedan pošteni komad u ovoj plemenitoj boji.

 • Plava

  Kobalt plava, mornarsko plava, svjetlo plava… Za crvenu boju kose, svaka nijansa plave je must-have.

 • Crvena

  Stara izreka kaže kako crvenokose osobe ne bi trebale nositi odjeću crvene boje, ali mi se nikako s tim ne bi složili. Ključno je odabrati savršenu nijansu koja će odgovarati tonu vaše kože i boji očiju. Imate li blijedu put, najbolje ćete izgledati u žarkoj, svjetlijoj nijansi crvene, a ako pak imate nešto tamniji ten i smeđe oči, najbolje će vam pristajati nešto zagasitije nijanse crvene, poput boje vina.

 • Bijela

  Žena crvene kose odjevena u snježno bijelo može doslovno oduzimati dah. U proljeće nosite bijelu jaknu, ljeti se odlučite za bijelu haljinu. Jedino što je bitno kada nosite bijelo je da se pobrinite da make-up bude nešto naglašeniji kako ne biste djelovali previše blijedo i isprano. (Tuzlanski.ba)

 • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje