Ponedjeljak, 20. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Par kupio autobus na dva sprata, pa ga transformisali u kuću iz snova

Preuzmite sliku

Kada su Charlie MacVicar i njen partner Luke Walker odlučili da žive zajedno, oni su znali da se neće osjećati dobro u domu za koji će mjesečno morati da izdvajaju velika finansijska sredstva. Njima je bila potrebna neka druga alternativa.

Budući da je Charliein otac posjedovao zemljište u engleskoj regiji Essex, par je smatrao da ne bi bilo loše da ga nekako iskoriste za svoj dom. Pošto izgradnja kuće nije dolazila u obzir, oni su došli na ideju da na imanju parkiraju veliki dvospratni autobus i preurede ga tako da bude podesan za život, piše Bored Panda.

Inspirisani televizijskom emisijom George Clarke’s Amazing Spaces, Charlie i Luke su se bacili na posao. Godinu dana kasnije, nekadašnji autobus se pretvorio u dom iz snova i oni su mogli da se usele u njega, prenosi City Magazine.

Autobus koji su kupili je inače svega nekoliko mjeseci ranije saobraćao ulicama Londona. Na njegovom preuređenju su, osim njih dvoje, radili i iskusni majstori koji su im pomogli oko instalacija i svega drugog što je zahtijevalo nivo kompetencije koji nisu imali.

U prizemlju nekadašnjeg autobusa sada se nalazi kuhinja, radni dio, gostinjska soba i toalet, a na spratu su stali kada, walk-in garderober i spavaća soba. Najveći problem s kojim su se Charlie i Luke suočili po useljenju bilo je neadekvatno grijanje, s obzirom na činjenicu da je prostor sa svih strana okružen prozorima. To su, međutim, brzo riješili nabavkom jake grijalice za sprat i peći na drva za prizemlje.

Kada im dosadi da budu u svom dvospratnom domu, Charlie i Luke mogu da uživaju u okolnoj prirodi. U njihovoj neposrednoj blizini se, naime, nalazi prelijepo jezerce, koje je prosto savršeno za romantičnu plovidbu čamcem.

Autobus koji je ovaj par kupio koštao je 2.500 funti, a za njegovo preuređenje su morali da izdvoje 15.000 funti. Oni su, međutim, oduševljeni urađenim, pa je tako Charlie o ovom poduhvatu rekla: „Nije mi žao uloženog novca i truda. Mislim da je ovo najbolja stvar koji smo ja i moj momak uradili do sada“.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje