Četvrtak, 23. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Par koji ruši predrasude: Ljubav pobjeđuje sve (FOTO)

Preuzmite sliku

Maryanne i Tommy Pilling bračni su par. Oboje boluju od Downovog sindroma, a uprkos predrasudama koje su ih pratile, nedavno su proslavili 22 godišnjicu braka.

Vjeruje se da su prvi Britanci s Downovim sindromom koji su se vjenčali. Bili su u vezi 18 mjeseci kad je Tommy zaprosio svoju dragu. Vjenčali su se u crkvi St Mary u Essexu. I danas je njihova ljubav snažna kao prvog dana.

Maryannina sestra Lindi Newman na Facebooku je otvorila stranicu posvećenu njima, a zasad ima 10.000 lajkova.

 • “Kad su se upoznali, ona je došla kući s najvećim osmijehom koji sam ikad vidjela. Neprestano je pričala o njemu i pitala je mamu može li ga pozvati na večeru. Zabavljali su se 18 mjeseci kad je on došao našoj mami i pitao može li je zaprositi. Kod sebe je imao plastični prsten iz automata. Mama je pristala ali ga je odvela u zlatarnu da kupi pravi prsten kako bi sve bilo kako treba. Jako su je kritizirala što je odobrila vjenčanje, ona je rekla da je to bila njihova odluka”, opisala je Lindi.

  Iako je bilo onih koji su bili protiv njihova braka, mnogo je onih kojima njihov primjer ulijeva nadu.

  “Ljudi zabrinuti za svoju djecu s Downovim sindromom dobivaju nadu kad ih vide. Nadaju se da će se i njihova djeca zaljubiti i biti sretni”. dodaje Lindi.

 • “Vjenčanje mi je bilo najbolji dan u životu. Iznenadila sam se kad me Tommy zaprosio ali nisam morala puno razmišljati. Mi se nikad ne svađamo, jako ga volim, on je moj najbolji prijatelj”, kaže Maryanne.

  Iako žive samostalno, blizu im je porodica kako bi mogli zatražiti pomoć ako im treba. (Index.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,