Utorak, 3. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Par iz Bugarske krenuo pješke do Indije: Na put od 511 dana su poveli i mače (FOTO)

Preuzmite sliku

Jedan mladi par riješio je da krene na put i to na starinski način. Ostavili su telefone kod kuće i krenuli iz Bugarske, u kojoj žive, čak do Indije i to isključivo pješke.

Boris Kanev (25) i Marta Martines Samalea (31), porijeklom iz Španije, krenuli su na put koji je trajao 511 dana. Oni nisu željeli da koriste avion, te su svuda išli pješke, a prošli su kroz Tursku, Kurdistan i Iran, Kinu i Burmu, sve dok nisu došli do Indije.

– Ono što smo stvarno željeli je da krenemo u avanturu na biciklu ili vozeći se kombijem. Ali, mi jednostavno volimo da hodamo i to je bio odličan način da upoznamo nove ljude i da čujemo priče koje nikada prije ne bismo mogli – priča Marta.

Oni su otišli iz svog doma u Sofiji jednog kišovitog oktobarskog popodneva i krenuli ka Turskoj gde su proveli cijelu zimu. Na proljeće su krenuli ka Bliskom istoku i potom ka Kini, da bi na kraju došli u Indiju.

Ovaj par proveo je 22 mjeseca u putu, a osim mape sa sobom su nosili i jedno mače koje su pronašli usput. Svoj put dokumentovali su na Facebooku, gdje se na njihovoj stranici mogu vidjeti nevjerovatne fotografije sa putovanja.

Oni su i dalje u Indiji i nadaju se da će se vratiti kući do Božića. Trenutno pišu knjigu o svom putovanju i nadaju se da će uspjeti u svojoj zamisli. (blic.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , ,