Četvrtak, 24. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Par istrčao maraton na balkonu: Za pet sati istrčali 42 kilometra

Preuzmite sliku

U doba izolacije zbog pošasti koronavirusa ljudi se u svojim domovima nastoje baviti raznim sportskim aktivnostima, a jedan je južnoafrički par na svojem balkonu u Dubaiju uspio istrčati maraton.

Collin Allin (41) i njegova supruga Hilda u subotu su na svom 20 metara dugačkom balkonu uspjeli pretrčati 42,2 kilometra, prešavši s jedne strane na drugu više od 2100 puta, prenosi index.hr.

Na fotografiji na kojoj je prikazana štoperica, podijeljenoj na društvenim mrežama, vidi se da su rečenu udaljenost prešli za 5 sati, 9 minuta i 39 sekundi.

 • “Uspjeli smo”, napisao je Colin na Instagramu uz oznaku #balconymarathon. Čestitao je pritom supruzi na prvome istrčanom maratonu i zahvalio na riječima ohrabrenja svima koji su ga pratili online.

  “Ljudi, hvala vam svima na potpori. Bilo je sjajno trčati uz vas”, napisao je.

  Collinova i Hildina kći Geena (10) bila je sutkinja. Na balkonu je postavila natpise “Start” i “Cilj” te je za vrijeme balkonskog maratona roditelje opskrbljivala vodom i grickalicama, puštajući im i poticajnu muziku.

  Collin je najavio organizaciju “veće, sveobuhvatnije utrke koja će uključiti više sudionika”. Moći će im se pridružiti svi oni koji su sada zatvoreni u svojim domovima, a željeli bi malo ispružiti noge i uz njih pretrčati bar nekoliko kilometara.

 • “Želimo pomoći ljudima da skrenu misli s problema i da razmišljaju o nečemu drugom…, i da se međusobno povežu u trenucima kada smo svi zabrinuti zbog širenja koronavirusa”, kazao je Collin u petak prije maratona.

  Na sličnu je zamisao došao i 32-godišnji Francuz koji je svoj sedam metara dugačak balkon prešao više od 6000 puta. Podvigom se pohvalio na Instagramu. Njegovi sljedbenici hrabrili su ga tokom maratona koji je trajao više od šest sati.

  Drugi je Francuz svoju terasu optrčao 727 puta, istrčavši na kraju ukupno 42,2 kilometra za nešto više od pet sati. Nagrađen je dugotrajnim pljeskom komšija. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , , , ,