Četvrtak, 30. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pantalone kojima se predviđa velika popularnost ove sezone

Preuzmite sliku

Svaka modna sezona donosi nam nove trendove pa će se tako i u ovoj neobičnoj proljetno-ljetnoj sezoni istaknuti najpopularniji odjevni komadi.

Kada su u pitanju traperice, velika popularnost predviđa se culottes modelima.

Istorija klasičnih culottes hlača pomalo je komplikovana jer današnji izgled ovih hlača ne nalikuje originalnim modelima, prenosi Zadovoljna.hr.

Prema nekim istorijskim izvorima, one potiču iz Francuske i u početku su ih nosili muškarci kao duže donje gaće. Od širokih gaća pretvorile su se u uske hlače s rubom ispod koljena koje su se dugmićima, kopčama i(li) uzicama pričvršćivale uz nogu.

  • S vremenom su iz uskih hlača opet evoluirale u široke modele, pa tako današnje culottes hlače prepoznajemo po karakterističnim širokim nogavicama. Kada su napravljene od lepršavijih materijala, vizualno podsjećaju na suknje, pa ih često i nazivamo lažnim suknjama.

  • S obzirom na to da je traper znatno čvršći materijal i nije baš podatan, traperice krojene u ovom stilu nemaju isti vizualni efekt. Od trapezica se razlikuju po tome što se ravnomjerno šire cijelom dužinom, a ujedno su i skraćene. (Tuzlanski.ba)

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,