Srijeda, 30. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Ovu hranu pojedite prije izlaska i zaboravite na mamurluk idućeg jutra

Preuzmite sliku

Konzumiranje alkohola na prazan želudac jako je loša ideja, a većina je barem jednom imala takvo nesretno iskustvo koje nas je naučilo da se obavezno dobro najedemo prije izlaska.

Pogotovo ljeti, kada je jako vruće, nikada nemojte početi konzumirati alkohol bez da ste se prethodno najeli i hidratizirali vodom, a evo koje namirnice će pomoći da se idućeg jutra probudite svježi, bez mamurluka i glavobolje.

Jogurt

Ako mu dodate malo žitarica i suhog voća dobit ćete sve važne nutrijente u samo jednom obroku – ugljikohidrate, proteine i masti, a držat će vas i dugo sitima.

Humus

Kombinirajte humus i puno sirovog povrća, a najbolji izbor je mrkva, krastav, celer… Iz ovog obroka također dobivate sve potrebne nutrijente.

 • Losos

  Alkohol može ostaviti vaše tijelo bez vitamina B12, ali budite bez brige jer upravo je losos bogat ovim vitaminom, kao i važnim omega-3 masnim kiselinama. Nutricionisti se slažu kako upravo vitamini B skupine odgovorni za mnoge fiziološke funkcije u našem tijelu, među kojima su i neurološke funkcije, te poboljšanje kratkoročnog pamćenja.

  Mlijeko

  Ono sadrži velike količine kalcija koji se gubi učestalim uriniranjem. Također, čak 90% mlijeka čini voda, stoga ćete ostati dovoljno hidratizirani.

  Tjestenina

  Konzumacija alkohola mijenja razinu glikogena, brzog izvora energije koji se nalazi u vašoj jetri. Ugljikohidrati pomažu održavanju stabilne razine glikogena, kao i osjećaju sitosti.

 • Piletina

  Hrana bogata proteinima duže se probavlja, a to znači da će razina alkohola u vašoj krvi sporije rasti. Sendvič od piletine odličan je spoj proteina i ugljikohidrata, samo pripazite na njegovu veličinu!

  Jaja

  Jedna od najboljih namirnica čija konzumacija može potpuno spriječiti pojavu mamurluka su jaja. Razlog su aminokiseline koje pomažu u razgradnji nekih vrsta alkohola. Način pripreme birate sami – na oko, kuhana, kajgana, omlet… Svejedno je. (vecernji.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , ,