Srijeda, 2. Decembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Ovo su razlozi zašto parovi prestaju da se ljube

Predivno je vidjeti parove kako uživaju u strastvenom ljubljenju sa savršenom koncentracijom gdje god se nađu, potpuno zanemarujući ko je oko njih.

Oni se požudno spajaju s međusobnom energijom, što ubrzava proizvodnju hormona sreće. Nažalost, većina ljubavnika koji su zajedno više od dve ili tri godine izbjegavaju francusko ljubljenje i zamjenjuju ga usputnim poljupcima. Zašto se to događa? Zašto se ljudi prestaju francuski ljubiti, a posebno nakon braka?

Previše su zauzeti

Bračni život može postati užurban. S vremenom parovi ne žele da se zamaraju francuskim ljubljenjem jer imaju užurbane živote i često su umorni. Također mogu misliti da je veza dovoljno čvrsta pa smatraju da u nju ne moraju toliko ulagati kao prije. Oni racionalizuju kako francusko ljubljenje oduzima više energije od običnog na obraz ili površnog ljubljenja usana. Više se ne sjećaju koliko francusko ljubljenje budi strasnu energiju i dublju povezanost.

 • Osjećaju da ih partner ignoriše

  Drugi razlog je taj što je možda jedan od vas ili oboje stvorili nivo ljutnje koja guši energiju. Žena je posebno osjetljiva zbog toga što je partner ne vidi ili ne prizna. U početku se parovi često i strastveno ljube i uživaju u dubokim zagrljajima. Francuski poljubac često prethodi seksu.

  Ne mogu izraziti ono šta žele

  Drugi razlog zbog kojeg mnogi parovi prestaju s francuskim ljubljenjem jeste taj što se jedan ili oba partnera osjećaju neshvaćenima i nemaju komunikacijske vještine da izraze svoje potrebe i želje.

 • Strast se ne može kretati kroz tvoje vene ukoliko ne postoji potpuna sloboda da budeš ono što jesi i izraziš sebe – da imaš onakvu slobodu kakvu ste davali jedno drugome kad ste se upoznali. Kako bi se dogodilo francusko ljubljenje, vaše se energije moraju deblokirati i slobodno kretati.

  U početku je romantično povezivanje jednostavno, ali kasnije, kako život postaje složeniji, važno je postaviti vrijeme za komunikaciju i izražavanje svojih želja. Kad postoji jasna komunikacija, postoji i strast. Ako je komunikacija jasna i neprestana, ogorčenje – jedan od ubica ljubavi – se ne razvija. (elle.rs)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,