Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ovo su predmeti koje nije dobro držati u kupaoni – premjestite ih

Preuzmite sliku

Od konstantne vlage oštrica britvice može brzo zahrđati, a hrđu nikako ne želite na svojoj koži. Nakon korištenja britvicu dobro operite pod vrućom vodom, osušite i spremite u ormarić

Jeste li ikad razmišljali o tome da se kod puštanja vode u WC školjku prostorijom šire sitne čestice sadržaja iz nje? One se lijepe na sve što im je na putu. Na primjer, četkica za zube ide direktno u usta i nije zgodno omogućiti bakterijama da se na njoj gomilaju, a to će se dogoditi stoji li vani, recimo na umivaoniku. Bolje ju je držati u ormariću.

Obratite pažnju gdje vam stoje ove stvari:

Kistovi za šminkanje

Oni dolaze u dodir s kožom, a stoje li izložene toplini i vlazi, na njima će biti puno bakterije, a time je šansa od dobivanja kožnih bolesti veća.

Brijač

Od konstantne vlage oštrica može brzo zahrđati, a hrđu nikako ne želimo na svojoj koži. Nakon korištenja britvicu je dobro oprati pod vrućom vodom, dobro osušiti i spremiti u ormarić.

Peškiri

Nije WC školjka najprljaviji dio kupaonice već su to ručnici. Oni su zbog stalne vlage inkubatori bakterija i gljivica, uključujući ešerihiju i salmonelu. Mijenjajte ih što češće i nakon kupanja dobro osušite prije sljedeće upotrebe. One čiste ne držite u kupaonici, osim ako su u ormariću.

Lijekovi

Najgore mjesto za držanje lijekova je kupaonica jer vrućina i vlaga mogu smanjiti njihovu djelotvornost. Farmaceuti kažu da vlaga i toplina mogu aspirin pretvoriti u tvar koja iritira želudac.

Lak za nokte

Stalne nagle promjene temperature u kupaonici će uništiti strukturu laka i skratit će mu vijek trajanja. (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje