Petak, 15. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ovo su navike kojima treba započeti uspješan dan

Preuzmite sliku

Vjerovatno znate da, ako vam jutro krene dobro, dobar će biti i ostatak dana. Sve ide lakše kada uhvatite pravi tempo, pa slijedi nekoliko savjeta koji će vam pomoći da imate uspješan dan.

Ustanite na vrijeme

Nećemo reći ustanite rano, jer nismo svi ranoranioci. Ustati na vrijeme znači podesiti alarm dovoljno rano da se ne osjećate užurbano pri spremanju za posao. Najčešće, ustanete li samo 10 ili 15 minuta ranije, jutra se transformiraju iz stresnih u mnogo opuštenija.

 • Pojedite zdrav doručak

  Svi znamo koliko je doručak bitan, a ipak ga mnogi preskaču. Bez obzira na to bila težina stvar koja vas zanima ili ne, doručak je ključan. On će vam dati energiju za dobar rad i koncentraciju. Važno je da doručkujete.

 • Planirajte dan

  Kada uđete u ured, oduprite se porivu da prvo provjerite mailove, naravno osim ako radite u tehničkoj podršci. Prvih nekoliko minuta provedite planirajući. Koji su to mali, a hitni zadaci i što sve treba biti učinjeno danas.

 • Nemojte se gubiti

  Produktivnost je pozitivna spirala koja se nastavlja neprekidno ako ostanete usredotočeni. Na poslu radite značajan posao, a što manje “dangubite”. Ako već morate sjediti negdje osam sati tada to vrijeme iskoristite maksimalno. (radiosarajevo.ba)

 • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,