Nedjelja, 19. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ovo su najčešće greške koje pravite kada se svađate sa partnerom

Preuzmite sliku

Čak se i partneri u sretnim vezama ponekad svađaju. To je, vjerovali ili ne, i dobar znak budući da je pravilo da u vezama koje nemaju budućnost, partneri sve stavljaju pod tepih, a onda se rastanu, na iznenađenje svih. No, ne treba dozvoliti da prepirke eskaliraju u mnogo dublji sukob, zbog čega je poželjno da ne pravite sljedećih 5 grešaka kada se svađate sa svojim partnerom.

Svađanje oko više stvari odjednom

Znate već kako to ide. Zamerili ste joj što se dugo sprema za zajednički izlazak, a ona vam je uzvratila da ste ponovo ostavili svoje čarape na podu spavaće sobe, i tako unedogled… Umjesto fokusiranja na jedan problem, vi skačete sa teme na temu, što vas sprječava da dođete do bilo kakvog kompromisa, prenosi City Magazine.

Privremeni prestanak komunikacije

Nejavljanje na telefon ili odbijanje razgovora u zajedničkom domu kao protest zbog stvarnog ili umišljenog omaložavanja koje ste doživjeli od svog partnera ništa ne rješava i samo kod njega stvara dodatnu ozlojeđenost prema vama. Ako ste posebno uvrijeđeni zbog nečega što vam je rekao ili uradio, budite direktni, objasnite mu kako se osjećate i dajte mu šansu da se iskupi.

Svađanje na neprikladnom mjestu

Svađanje na javnom mjestu svakako nije poželjno, ali ni u kući roditelja vašeg partnera ili u društvu prijatelja. To samo stvara dodatan razlog za gnjev, koji će gotovo sigurno dovesti do nove svađe kada se vratite kući.

Ucjenjivanje i prijetnje

Ako to uradiš još jednom, ostavljam te! Ovo je rečenica koju su mnogi od vas već čuli. Nju izgovara osoba koja je toliko bijesna da je bar u tom trenutku spremna da žrtvuje vezu kako bi napakostila svom partneru. Ucjenjivanje i prijetnje odlaskom su, međutim, potpuno kontraproduktivne jer implicitno stavljaju jednog partnera u potčinjen položaj, što ga inspiriše da se brani istim sredstvima i počne i sam da prijeti raskidom.

Korištenje teških riječi

Ma koliko bili ljuti na svog partnera, uzdržite se od korišćenja teških riječi. Čak iako stvarno ne mislite to što mu poručujete, budite sigurni da će se vaše uvrede urezati u njegovo pamćenje i učiniti da se vremenom sve više udalji od vas. Potrebno je biti hladne glave kada dođe do svađe sa partnerom i ne dozvoliti da se zbog sitnica pređe tačka bez povratka. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,