Petak, 30. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Ovo su ključni trenuci za prekretnicu u svakoj vezi

par ljeto
Preuzmite sliku

U svakoj vezi postoje trenuci koji dovode do prekretnice u odnosu. Donosimo vam sedam ključnih trenutaka koji će odrediti daljnji tok vašeg odnosa. Hoće li vaša veza krenuti u pozitivnom smjeru ili će doći do prekida?

par ljeto

Prvi poljubac

To je baština koju ćete prepričavati djeci i unucima jednog dana stoga dobro obratite pažnju. Ne dopustite da vam taj čarobni trenutak ‘promakne’.

Prva zajednička noć

To je svakako situacija koja će odrediti vašu budućnost jer ta prva noć je pokazatelj kako će izgledati ostale noći. Obratite pažnju jer vaš partner možda nesnosno hrče ili mjesečari. Ukoliko mislite da je uprkos tome vrijedan da ostanete zajedno, razmislite o kupovini udobnog kauča u dnevnom boravku.

Prvo vjenčanje na koje ste otišli kao par

Odlazak na nečije vjenčanje vas kao para pokazat će vam šta dobivate. Ako je bez prigovora odslušao beskrajne zdravice, otplesao čak i ‘pačji ples’ te bio pun razumijevanja nakon što ste se počeli žaliti da vas bole noge, smiješi vam se svijetla zajednička budućnost.

Razgovor

Razgovor o seksu je još jedan od ključnih trenutaka. On se može odgoditi, ali kad tad i ta tema će doći na red i morate se suočiti s tim. U svakom slučaju, važno je da budete iskreni jer vas čekaju brojni zajednički intimni trenuci.

Poruka od bivše

Razmotrimo trenutke koji su odlučujući u određivanju hoće li veza uspjeti ili ne, evo jednog od njih. Automatski posegnete za mobitelom kad zavibrira i onda otkrijete da to nije vaš nego njegov telefon, ali i da mu je upravo stigla poruka od neke djevojke. E, sad je važo kako ćete reagirati. Hoćete li mu odmah pregledati sve poruke, a da to uopšte nije nešto što se vas tiče? Želite li tako saznati više o njegovo prošlosti? To kako ćete sada reagovati govori koliko mu vjerujete, a ako mu ne vjerujete, je li to dobar znak za vezu?

Zajedničko useljenje

Ovaj potez je prilično visoko na popisu ključnih trenutaka. Jednom kada uđete u zajednički život neka uzbuđenja će neminovno nestati, a vi ćete se morati suočiti s nekim hirovima ili navikama koje do tada niste primjećivali. Hoće li vaša veza preživjeti ovaj test?

Komunikacija

Kako vrijeme prolazi možda će vam komunikacija postati otežana. Međutim, ona je svakako bitna za održavanje zdravog odnosa. Ako vam s vremenom postaje teže izraziti svoje osjećaje vrijeme je da poradite na tome. Ukoliko ne uspije znači da ste pred prekidom. (S.P./becomegorgeous.com / magazin.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: