Ponedjeljak, 21. Septembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Ovo je sve ono zbog čega ste poželjne muškarcima

Rječnici definišu pojam poželjno kao vrijedno imanja i željenja, ugodno, izvrsno ili dobro. Svaki muškarac ili žena koji sanja o budućnosti, vjerovatno je kreirao sliku poželjnog partnera u svom umu.

A većina žena bar jednom u životu želi biti poželjnija nego što je. Dok svijet pokušava otkriti karakteristike poželjnih žena, istinu možemo samo pretpostavljati, a definicija se nastavlja mijenjati. Bilo kako bilo, sa sigurnošću možemo tvrditi da poželjne žene imaju iduće osobine.

Prava tajna fizičke privlačnosti nema veze s izgledom, evo šta je važno:

Ne trčiš za ljudima

Ove žene bi radije trčale za svojim kvalitetama jer znaju da je trčanje za nekim gubljenje vremena. Znaju da je bolja ideja postati najbolja verzija sebe. A svijet će primijetiti kad one napreduju u svom životu.

Nemaju ni vremena za trčanje jer su zauzete kreiranjem života kakvog žele. A poželjnu ženu čini upravo to- sloboda, samouvjereno ponašanje i činjenica da su i same cjelovite osobe, prenosi MissZdrava.

Kontrolišeš svoje emocije

Poželjne žene ne cmizdre oko svake loše veze ili svojih neuspjeha. Uvijek kontrolišu svoje emocije. Ne troše vrijeme i energiju na emocije koje im neće donijeti nikakav napredak. Jednostavno rečeno, one bi radije bile nečije rame za plakanje nego cmizdrava djeca.

Izbjegavaš ogovaranje

Svoje vrijeme koriste produktivno umjesto da se bave beznačajnim tračem. Puno ogovaranja stvara drame i one to znaju. Besmisleni razgovori i drama su za djevojčice u školi, a ne za poželjne žene kojima se divimo.

Ne tražiš pažnju

Ove žene ne objavljuju svoje selfije svakih par minuta i ne mijenjaju status veze nakon što se zatreskaju u nekog. Ne vole zamarat ljude s trivijalnim stvarima. Radije žele da se zna za njihova prava životna postignuća.

Vjeruju da pažnju trebaju dobiti od ljudi sličnih njima. Ne zahtijevaju poštovanje, već ga zasluže. Vjeruju u održavanje tajnovitosti svog života, kojemu samo odabrani imaju pristup.

Ne izgubiš se u vezama

Poželjne žene ne izgube same sebe da bi usrećile nekog drugog. Imaju život i izvan svojih odnosa. Ne drže se grčevito za svoje partnere.

Imaju u vidu svoje snove i ciljeve po pitanju ljubavi. Ne gube svoj identitet. Donose pametne odluke o vremenu uloženom u vezu i u vlastite ciljeve. Imaju prioritete i ne dopuste da im veza postaje život- ona je samo dodatak.

Imaš hobije i strasti

Trude se biti što bolje u onom čime se bave. Ne odugovlače i ne gube vrijeme. Otkriju što vole i to rade s lakoćom.

Ne troše svoje živote na besmislene ovisnosti poput cjelodnevnog buljenja u mobitel. Koriste svoje vrijeme na hobije i rade na poboljšanju vlastitih sposobnosti. Ono čime se poželjne žene bave, definiše ih i čini ih još zanimljivijima.

Tvoja inteligencija je očigledna

Inteligencija se ne odnosi samo na IQ. Ove žene su inteligentne u smislu da razumiju svijet oko sebe i ljude u njemu. Stekle su mudrost iz svojih iskustava, pogrešaka i života prepunog lekcija.

Besprijekorno razumiju život i same sebe, sudjeluju u dubokoumnim razgovorima, a sve ovo još više pridonosi njihovoj poželjnosti.

Uvijek si elegantna

Ove žene znaju da su elegancija i ponos nešto s čim nema kompromisa. Nije stvar u njihovom izgledu, već u energiji. Popravljaju što mogu i nose same sebe svojim šarmom.

Dobro se oblače i odišu samopouzdanjem. Poželjne žene znaju da elegancija ne dolazi iz skupih modnih odabira već iz samopouzdanja.

Briljantna si sagovornica

Posjeduju jasnoću misli koju pokazuju odabirom riječi, bez obzira na jezik kojim govore. Realne su, ali i emotivne. Znaju pravu mjeru za ravnotežu u razgovoru. Pustit će te da govoriš, učinit će da se osjećaš željenim, slušat će te sa suosjećanjem i biti iskrene kod bilo koje interakcije. Znaju koliko je važno biti dobar sagovornik i znaju kako to biti.

Ovo su neke osobine poželjnih žena, ali postoje i mnoge druge. Kako god bilo, navedene osobine uvijek će svakog privući.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,