Četvrtak, 16. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ovo je sedam stvari koje milijarder najviše gleda kada bira buduću ženu

Preuzmite sliku

Samantha Daniels, koja vodi elitni servis za povezivanje Samantha's Table i pomaže milionima ljudi da pronađu ljubav, radi s brojnim milionerima koji traže “onu pravu”. Nakon saradnje s hiljadama ljudi, među kojima su izvršni direktori i ekipa iz zabavne industrije, otkrila da će mnogi milioneri oženiti određenu ženu iz sedam razloga.

“Pomagala sam hiljadama u pronalaženju ljubavi i uvijek sam imala šesto čulo za prepoznavanje ko se s kim dobro slaže. Kao rezultat toga, stvarno sam shvatila kako funkcioniše um milionera”, otkrila je Samantha za Business Insider.

“Mnogo žena me pita zašto će milijunaš oženiti jednu ženom umjesto druge, pogotovo kad se činilo da je prva žena više njegov tip. Ono što sam naučila je da, dok će neki oženiti onu u koju se zaljube, drugi će to učiniti iz sedam posebnih razloga”,  pojasnila je i otkrila o čemu se točno radi.

Tajming je sve

“Za mnoge milionere tajming igra veliku ulogu. Susrela sam se mnogim slučajevima u kojima su se određeni bogataši oženili ‘neočekivanom ženom’ jer je vrijeme bilo pravo za to i ništa više. Možda je postao jedini član uprave u svojoj kompaniji koji nije oženjen ili je možda posljednji od svojih prijatelja koji je još uvijek solo-igrač. Takve stvari mogu biti ključne u sklapanju braka za njih.”

Žena se čini kao prava majka za njegove nasljednike

“Milioneri svoju djecu vide sljedećim izvršnim direktorima svoje kompanije pa su vrlo pažljivi u odabiru majke svojih nasljednika. Mnogi bogataši su mi rekli da, čak i ako misle da je jedna žena idealna na neki drugi način i u nju su zaljubljeni, ako je ne vide kao dobru majku s jakim moralnim kompasom, na kraju je ipak neće oženiti.”

 • Žena se savršeno uklapa u njegov život

  “Vidjela sam mnoge milionere kako se vjenčaju sa ženom koja se jednostavno uklapa u njihovu sliku; ona je poklopac njegovom loncu, yin njegovom yangu. Zato što su toliko zaposleni i imaju toliko odgovornosti, na kraju žele biti s nekim ko je imao sličan odgoj, kreće se u istim društvenim krugovima i ima iste ideje o životu općenito, tako da im bude jednostavno.”

  Pruža mu podršku i razumijevanje

  “Mnogo muškaraca milionera privlače žene koje vrlo dobro razumiju njihov životni stil i koliko su zaposleni te koje su spremne njihove interese staviti na prvo mjesto kad je to nužno. Mnoge žene misle da je glumljenje nedostupnosti pravi način za prizemljivanje bogatog muškarca. Međutim, ono što sam vidjela je da je puno puta upali sasvim suprotno. Oni se zapravo vjenčaju sa ženama koje su jednostavnije, empatičnije i timske igračice. Teške žene im ne pašu.”

 • Muškarac odluči da je spreman imati djecu

  “Puno bogatih muškaraca voli slobodu u druženju, ali i dalje cijeni staromodne vrijednosti kada su u pitanju odgajanje djece i porodica. Ako se miliner jednog jutra probudi i pomisli ‘trebam imati dijete sada’, žena koja u tom trenutku ima njegovu pažnju bit će ona koju će oženiti.”

  Žena je vrlo organizovana

  “Mnogi bogataši vole biti u braku sa ženom koja je organizovana, koja može imati kontrolu nad puno stvari odjednom i može se ‘prikloniti kućanstvu’. To možda zvuči poput špiljskog čovjeka, ali mnogi uspješni muškarci kažu mi da se na kraju žele oženiti ženom koja može bez problema voditi brigu o kući i porodici. To ne znači da ne možete biti samostalna žena koja ima svoj posao, ali morate moći voditi brigu i o privatnim stvarima.”

  Ima sve što mu treba

  “Muškarci milioneri su po prirodi takvi da žele sve najbolje pa, naravno, žele i oženiti neku takvu ženu. Sve ovisi od muškarca do muškarca, ali svi žele biti s nekim koga vide kao lijepog, seksi, pametnog, porodično orijentisanog punog razumijevanja i dobrog.”, prenos Index.hr.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,