Utorak, 22. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ovo je razlog zašto ne treba držati ogledalo u spavaćoj sobi

Preuzmite sliku

Prema drevnoj kineskoj vještini, feng shuiju, ogledala je bolje izbjegavati u spavaćoj sobi, a pogotovo ne bi trebala biti okrenuta prema krevetu ili iznad kreveta tako da odražava refleksiju postelje.

Zvuči sasvim normalno da je ogledalo u spavaćoj sobi jer vam treba dok se oblačite. Većina ljudi na ugrađene ormare ili obične ormare stavlja velika ogledala kako bi im služila. No prema drevnoj kineskoj vještini feng shui, to nikako nije dobro, pogotovo ako je okrenuto prema krevetu. Nije dobro ni ako stoji iznad kreveta i odražava refleksiju postelje.

Tako postavljeno ogledalo može biti krivac za loš san, ali i probleme u braku, tvrde feng shui stručnjaci. Stvar je u tome što takva pozicija ogledala potiče stvaranje aktivnosti, a u spavaćoj sobi je potrebno upravo suprotna energija – mir i tišina. Prema feng shuiju, ogledalo okrenuto prema krevetu poziva treću stranu u vaš odnos i potiče nevjeru.

Idealno bi bilo ako vam je ogledalo s unutrašnje strane vrata ormara tako da vam može služiti, ali neće odražavati krevet. Može stajati i negdje drugdje u sobi, ako je dovoljno velika tako da ne gleda prema postelji. (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,