Nedjelja, 13. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ovo je nova hit boja kose, plavuše će je obožavati (FOTO)

Preuzmite sliku

Stigao je novi trend u bojenju kose za kojim su djevojke ‘poludjele’. Posebno će se svidjeti plavušama jer je riječ o novoj nijansi plave kose. Kreator ovog trenda je američki kolorist Daniel Tetreault.

Bez obzira na trendove u bojenju kose koji neprestano dolaze i odlaze, jedno je sigurno – plava kosa baš nikada ne izlazi iz mode! Ova boja kose podrazumijeva široku lepezu nijansi – od platinasto plave do one koja graniči sa svijetlo smeđom bojom. Prema tome, trendovi u bojenju (plave) kose mijenjaju se upravo prema nijansama, piše 24sata.hr.

 • Posljednjih godina na beauty sceni dominira balayage – tehnika u kojoj je naglasak na prirodnom izgledu, a odnosi se na nijansiranje boje od tamnijeg tjemena ka svjetlijim vrhovima. No, ovoga puta u trendu je nešto potpuno drugačije od balayagea.

  Nova hit boja za kosu je nordijska plava! Iako nas sam naziv odmah asocira na platinasto plavu kosu, ovaj trend otišao je korak dalje i donio nam nešto potpuno novo i drugačije. Riječ je o boji koja je gotovo bijela, a iza ovog trenda stoji Daniel Tetreault, kolorist iz Massachusettsa koji je svojim klijenticama počeo bojiti kosu u ovu boju.

  Prije nego što se odlučte isprobati ovaj novi trend, trebate imati na umu da se preporučuje samo ženama svjetlije kose. Važno je obratiti pažnju i na samu kvalitetu kose zbog procesa izbjeljivanja. Osim toga, da bi dobili ovu nijansu, morate biti spremni provesti oko pet do osam sati kod frizera.

  Jeste li spremne na nordijsku plavu?

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,