Četvrtak, 22. Oktobra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Ovo je najvažnija osobina koju ljudi traže u partneru kada je u pitanju dugoročna veza

Smisao za humor? Seksualna privlačnost? Zajednički interesi ili nešto četvrto? Prema najnovijem istraživanju, ništa od navedenog  

Koja je osobina vama najvažnija?

Smisao za humor? Seksualna privlačnost? Zajednički interesi ili nešto četvrto? Prema najnovijem istraživanju, ništa od navedenog.

Ono je provedeno na 400 tisuća single ljudi, a otkrilo je kako 82 posto žena i 70 posto muškaraca, smatra ljubaznost najvažnijom osobinom za razmatranje, kada je u pitanju dugoročni odnos s nekim.

Ova je osobina tako nadmašila i seks, i novac te sve ostale stvari, kojih se možete sjetiti. To nije sexy osobina, ističu stručnjaci, no jako je važna za dugoročno zdravlje i sreću u ljubavnom odnosu.

Poznavanje i poštivanje partnerove ljubaznosti prema drugima u njihovom životu, jest ono što nas čini da se osjećamo sigurno i kao da mu možemo vjerovati.

“To ne znači da se baš nikada nećete svađati s takvim partnerom ili biti ljuti na njega… To znači da možete vjerovati  da ste u sigurnom okruženju, gdje je vjerovatno kako vaš partner neće koristiti udarce ispod pojasa i reći stvari, koje su u konačnici neprihvatljive te od kojih se teško oporaviti”, zaključak je stručnjaka. (index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,