Ponedjeljak, 27. Juna 2022.
Tuzlanski.ba logo

Ovo je najskuplja vila koja se trenutno prodaje u Americi, evo šta sve nudi za 220 miliona dolara

Preuzmite sliku

Poznato je da su mnogi slavni i bogati u Kaliforniji vlasnici nekretnina u prestižnom Malibuu, prekrasnom dijelu obale zapadno od Los Angelesa. Kuće u Malibuu imaju ili su nekad imale gotovo sve top zvijezde kojih se mogu sjetiti u ovom trenutku, od Leonarda di Caprija, Jennifer Aniston, Brada Pitta, Angeline Jolie, do Mela Gibsona, Toma Hanksa, Travolte, Carreyja, Miley Cyrus, Paris Hilton..

Možemo tako nabrajati do sutra. I tu je, naravno, Charlie Sheen – vlasnik nekretnine u Malibuu i u seriji (Dva i pol muškarca) i u stvarnosti.

Veći dio slavnih su svoje kuće i vile u Malibuu prodali, a uspoređujući cijene, raspon je uglavnom bio između 10 i 20 miliona dolara i to kod onih koji ipak nisu imali velika imanja. One prave luksuzne rezidencije vrtoglavo se penju i prema 100 miliona dolara, ali ono što smo upravo pronašli nadmašuje sve ostale nekretnine u oglasima – ne samo u Malibuu, već i u cijeloj Americi.

Ova vila koja se prodaje u Malibuu trenutno je najskuplja nekretnina u cijeloj Americi, a cijena joj je vrtoglavih 220 miliona dolara. Riječ je zaista prekrasnom imanju s vilom građenom u mediteranskom stilu, smještenoj u jednoj od najljepših kalifornijskih uvala. Vilu je dizajnirao Robert Stern u stilu starih imanja u Toskani i Provansi.

Vila je zapravo spoj prekrasnih kamenih struktura s terakota krovovima i elementima koji podsjećaju na antičke građevine. Sve su strukture elegantno povezane kroz vrtove i dvorišta s kojih se pruža nevjerovatan pogled na Tihi okean. 

Kompleks se sastoji od devet objekata koji uključuju glavnu vilu, teretanu, apartman na plaži, apartmane, urede te podzemni tunel koji povezuje bazen i veliko kino. Također, postoji i poseban lift koji vas vodi do plaže.

Vlasniku je trebalo više od četiri desetljeća da postigne konačni izgled, eleganciju i luksuz ovog fascinantnog posjeda.

Agencija koja je zadužena za prodaju nudi i mogućnost kupovine vile na kredit, a rata bi pritom iznosila nešto više od miliona dolara na mjesec. Prava sitnica. (miss7.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,