Srijeda, 23. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ovo je 6 trikova kako da vaš ormar uvijek bude organizovan

Preuzmite sliku

Ovi trikovi uštedjet će vam puno vremena ujutro, a vi ćete napokon znati šta imate u ormaru.

Sezonska revizija garderobe mnogima je postala sastavni dio priprema za novo godišnje doba. Istina, često se čarobni učinak ne može postići zbog jedne uobičajene pogreške; uspješno smo odabrali odjeću koju volimo i nosimo, ali zbog malog prostora u ormaru može ju biti teško pažljivo raspodijeliti i lako joj pristupiti. Kao rezultat toga, važni su se outfiti izgubili iz vida, zaboravljamo na zanimljive i uspješne kombinacije i sve se vraća na staro ‘vašarenje’ po ormaru.

Uske vješalice

Prilikom reorganizacije svoje odjeće prije svega obratite pažnju na vješalice. Bolje je ako su uske jer tako će značajno uštedjeti prostor. Nabavite pravu količinu vješalica koje su jednake u boji i stilu jer vaš ormar će izgledati uredno, vizualno atraktivno i lakše će vam pronaći prave stvari. Široke vješalice ostavite tek za nekolicinu delikatnijih odjevnih predmeta.

 • Držači za knjige

  Imate li skučenu policu s torbama raspoređenim na haotičan način, koje postupno gube svoj oblik? Ako je to slučaj, pokušajte ovaj prostor organizirati s držačima za knjige. Rasporedite ih u potrebnim intervalima i stavite torbe između njih. Tako će vaše torbe zadržati željeni oblik tokom skladištenja. Uz to, ova će metoda pojednostaviti pristup njima, a da ne uzrokuje zloglasni domino efekt, kada potraga za jednom željenom torbom dovede do potpunog nereda u ormaru. Ista držači za knjige mogu se koristiti za spremanje pletiva ili traperica u ormaru.

  Prozirne kutije

  Ako imate veliku i raznoliku odjeću, mnoge su važne stvari izgubljene iz vida, a kad nešto tražite to obično završava kaosom. Prozirni spremnici pomoći će vam u razvrstavanju odjeće i modnih dodataka, a istodobno će vam cijeli sadržaj kutija ostati na vidljiv za jednostavno snalaženje. Stoga su prozirni kutije najisplativija investicija, idealni za spremanje svega, od pojaseva do šalova.

  Okviri kao pomoć pri slaganju odjeće

  Mnoge prodavaonice odjeće s besprijekornim policama pokazuju nam savršen primjer kako naše stvari treba pohraniti. Istina, takve idealne hrpe majica, traperica i košulja u našem ormaru ne postoje. Naravno, ovu vještinu možete naučiti na YouTube videima, ali osim toga, postoje posebni korisni izumi koji ovaj problem rješavaju u najkraćem mogućem roku i pomažu u idealnom preklapanju majica. Na primjer, posebni okviri za slaganje odjeće.

 • Vrećice za vakuum

  Ova je tehnika idealna za putovanja kada želite uštedjeti prostor u svom koferu ili ruksaku. Međutim, isti životni hak možete koristiti za pohranu sezonskih stvari; pernate jakne i kaputi ili puloveri koje ne planirate nositi. Tehnologija je jednostavna: stvari trebate staviti u poseban paket s ventilom i ispumpati zrak uz pomoć usisivača dok se volumen paketa vidno smanjuje i do nekoliko puta.

  Stilske ostave

  Odjeća i modni dodatci koje želite zadržati pod dodatnu (npr. za posebne prigode), a ne za svakodnevnu upotrebu, ne bi trebale biti pohranjene u ormaru kojem svakodnevno pristupate. Umjesto toga, stavite ove stvari u odvojene kutije koje se mogu spremiti na drugo, prikladnije mjesto, na primjer, na tavanu ili ispod kreveta. Ne morate redovno sortirati ove stvari, tako da možete uložiti i u elegantnije škrinje koje će izgledati kao ukrasni element u vašem domu. (eclectic.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,