Subota, 26. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Ovih pet znakova vam govore da ste spremni za novu vezu nakon ljubavnog sloma

Preuzmite sliku

Nakon početnog šoka i negiranje da je vašoj ljubavi došao kraj, teško je nastaviti s “normalnim” životom.

Prije traženja nove bolje polovice trebate sami sa sobom raščistiti šta očekujete od nove veze, a šta ne mislite tolerisati. U novi se odnos ne valja upuštati ako za to niste potpuno spremni, jer je velik rizik da ćete povrijediti drugu stranu, a i sami iz toga izaći razočarani. Ovo je pet znakova da ste spremni ući u novu vezu.

Ne bojite se biti sami

Tuga i usamljenost prate svaki prekid zbog čega ljudi često ulijeću iz jedne veze u drugu. Taj strah od samoće tjera ih da se zadovolje s nečim što ih uopće ne usrećuje. Umjesto tog treba uzeti vremena kako biste ponovno osjetili kako je to biti sam, ne ovisiti o tuđem raspoloženju, razmišljanju ili prisustvu. Posvetite se sebi, svojim željama i hobijima. Kad shvatite da ste zadovoljni time kakvi jeste, tek ćete tada biti spremni pustiti druge ljude u vaš život.

  • Prepoznajete vlastitu krivicu

    Provođenje kvalitetnog vremena samih sa sobom otvara novu perspektivu u životu. Možete na miru analizirati vezu i uočiti koja je bila vaša greška. Ako smatrate da ni za šta niste odgovorni, to je znak da niste spremni prihvatiti vlastite mane i nekom drugom biti bolji partner. Jednako tako ne možete ni privući boljeg partnera za sebe, piše The Huffington Post.

  • Niste više ljuti

    Ovo ne znači da vas razmišljanje o bivšem partneru neće razljutiti, već da o prekidu ne mislite na isti način kao na početku. Sada shvatate da vaša veza nije bila savršena kao što ste mislili i da je za sve bolje da krenete svako svojim putem. Pokušajte oprostiti sebi i bivšem partneru u suprotnom će vas ogorčenost kočiti u napretku. Za oprost treba vremena, pa se nemojte kriviti ako mu ne oprostite nakon nekoliko dana, ali imajte na umu da se i on vjerovatno bori sa svojim greškama.

  • Znate tačno šta želite

    Nakon što ste oprostili bivšem i pomirili se s činjenicom da ste sami, možete razmisliti što tačno želite od potencijalnog partnera. Je li vam bitan izgled, jesu li važnija slična uvjerenja ili pak isto mišljenje o djeci? Jednom kad raščistite sami sa sobom nećete pristajati na kompromise jer znate da vrijedite više i zaslužujete bolje. (24sata.hr)

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje