Subota, 28. Novembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Ovih pet frizura možete nositi ispod kape (VIDEO)

Osim praktične funkcije kapa je i nezaobilazni modni dodatak. Razlog zašto je ne nosimo je taj što ne znamo kakvu frizuru napraviti ispod nje.

U nastavku vam donosimo pet stilova koji će vam pomoći da je nosite bez brige i s lakoćom.

1. Ležerna pletenica i riblja kost koja nestašno izviruje ispod kape omiljena je brza frizura koja je gotova za tren. Sa pletenicom se možete poigrati tako da ispletete dvije sa svake strane ili jednu na stranu.

2. Kosa skupljena u repu zahvalni je izbor koji predlažemo da napravite u nižem djelu glave kako vam repić ne bi stršao. U suprotnom, kapa vam neće stajati kako treba i ispod nje će se vidjeti mala grba.

3. Niska punđa odličan je izbor prilikom odabira frizure jer kosa ostaje skupljena i nepromijenjena nakon skidanja kape.

4. Raspuštenu kosu najbolje je stilizovati na način da izvučete par pramenova i smjestite ih uz lice, kapom prekrijete samo vrh glave držeći je iznad ušiju.

5. Lagani valovi u kosi daju romantičan i opušten izgled koji je najlakše napraviti uz pomoć uvijača ili pegle. Kovrdže nije potrebno praviti od korijena kose zato što će ih vam kapa spljoštiti nego od nivoa uha prema vrhovima.

U videu pogledajte ideje kako se još možete poigrati sa svojom kosom.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,