Četvrtak, 28. Maja 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Ovih deset stvari će vam svaki momak prešutjeti

A možda i ne moramo baš sve da znamo? Ili ipak moramo?

Kao i sve u životu, i veze zahtijevaju određena odricanja, ali ipak zauzvrat nude mnogo više. Iskrenost je jedna od stvari kojih se nipošto ne biste smjeli odricati, no postoje određene teme i situacije o kojima muškarci najčešće lažu svojim partnericama, koliko god ih voljeli, prenosi index.hr.

1. Mišljenje o vašem izgledu

Ovo je vrlo osjetljiva tema, posebno u današnje vrijeme kad se na društvenim mrežama stvaraju sve rigorozniji standardi ljepote. Muškarci su itekako svesni toga, no sigurno vam neće reći da je neka ljepotica s Instagrama ljepša od vas. Ako primijete da ste se možda ugojile, takođe vam vrlo vjerovatno neće prigovoriti jer znaju da ćete se uvrijediti.

2. Porodični problemi

Ova se tačka u principu odnosi na malo svježije veze. Muškarci se mnogo teže otvaraju od žena i često im ponos ne dopušta da se postave u ranjivu poziciju.

3. Problem sa samopouzdanjem

Muškarci, baš kao i žene, imaju svoje slabosti i nesigurnosti. Iako će žene o tome uglavnom otvoreno pričati, muškarci će to zadržati za sebe.

4. Prevare i raskid sa bivšom

Upravo zbog spomenutog muškog ponosa, on vam vrlo vjerovatno neće reći da ga je bivša devojka prevarila ili da je ona raskinula sa njim.

5. Simpatije prema vašim prijateljicama 

Možda će mu se svidjeti izgled ili karakter neke od vaših prijateljica, no on će iz očitih razloga to uglavnom zadržati za sebe.

6. Seksualni fetiši

Ovo se takođe odnosi na novopečene veze jer ako stekne povjerenje u vas, sigurno će vam ih kad-tad otkriti.

7. Mišljenje njegovih prijatelja o vama 

Ako se ne svidite nekom njegovom prijatelju ili članu porodice, to će vam sigurno prešutjeti jer ni zbog vas ni zbog te osobe ne želi stvoriti neugodnu situaciju.

8. Lozinke

Ovo ćemo uglavnom svi prešutjeti jer nam je određena doza privatnosti ipak svima potrebna.

9. Traume iz djetinjstva

Ako je u djetinjstvu doživio nešto bolno ili uznemirujuće, htjeće to na bilo koji način potisnuti i zadržati za sebe. Ako doznate za nešto što mu se dogodilo ili na nešto sumnjate, nemojte insistirati na otvaranju bolnih rana.

10. Prijateljica 

Veliki broj ljudi smatra da muško-žensko prijateljstvo ne postoji. Baš zato, kako ne bi izazvao ljubomoru, postoji mogućnost da će vam prešutjeti postojanje neke dobre prijateljice ili kolegice s kojom voli popiti pivo nakon posla. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,