Petak, 25. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ove stvari nikako nemojte raditi u gostima – ispadate jako nepristojni

Preuzmite sliku

Odlučili ste pozvati drage prijatelje kod sebe doma, ali su vas tokom druženja neugodno iznenadili svojim postupcima.

Malo su se previše opustili, nisu marili hoće li vam nešto zaprljati… Ima puno postupaka gosta koje domaćina mogu potpuno izbaciti iz takta – do te mjere da više nikada ne pozove te iste ljude k sebi.

Kako prenosi Reader's Digest, pojavom pandemije sve više se gleda na odnos prehlađene osobe prema okolini, pa je tako dolazak u goste s promuklim glasom i kašljanjem na prvom mjestu groznih stvari koje gost može napraviti. 

Pravila ponašanja mijenjala su se kroz godine, ali i dalje je traženje hrane i pića koje nije ponuđeno jako nepristojno. Odmah iza toga ljudima smeta kada se neko kod njih zadrži predugo. To ne znači da morate otići nakon sat vremena druženja, ali ako vidite da je atmosfera splasnula i da drugi ljudi također polako odlaze, odite i vi. 

  • Možda vam je ponuđeno alkoholno piće, ali pretjerati s istim i ponašati se nepristojno jer ste pijani zaista je nedopustivo jednako kao i prosipanje hrane ili prolijevanje tekućine.

    Kašnjenje niko ne voli, ali još gora stvar koju možete napraviti je doći ranije. Ako vam je neko rekao da druženje počinje u 20 sati, držite se toga. Nikada ne znate što netko priprema, treba li se spremiti, očistiti kuću prije nego vi dođete…

    Rasprave gotovo nikad nisu dobra ideja, a pogotovo ne kada ste pozvani na druženje s prijateljima. Zaista nema mjesta za svađu o politici, vjerskim uvjerenjima i sličnim stvarima. Ipak, to ne znači ni da trebate cijelo vrijeme šutjeti i biti na mobitelu – to je još jedna stvar od koje se domaćinima diže kosa na glavi. (vecernji.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,