Utorak, 7. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Ove stvari ne biste trebale raditi nakon seksualnog odnosa

Preuzmite sliku

Možda pomislite da je bezazleno, ali zapravo sljedeće stvari ne smijete raditi nakon odnosa.

Ne ustežite se da mokrite

U “susretu” penisa i vagine bakterije mogu da budu gurnute u mokraćni mehur, što može dovesti do infekcije. Zato stručnjaci savetuju pražnjenje bešike u roku od jednog sata nakon seksualnog odnosa.

Ne perite vaginu sapunom

Neke žene odmah nakon seksa osjećaju potrebu da operu vaginu sapunom, gelom za tuširanje ili intimnim gelom, ali to nije potrebno. Ne samo da tako možete dobiti alergijsku reakciju, ako vaša koža nakon seksa reaguje drugačije na hemikalije u sredstvima za kupanje, već tako možete da dovedete i do vaginalne iritacije. Vagina je organ koji se sam čisti i trebalo bi da bude tretirana vrlo nježno. Ispiranje vodom biće sasvim dovoljno.

Ne spavajte u seksi donjem vešu

Pamučni veš je najbolji izbor, sve ostalo je problematično. Nakon seksa, vaša koža je topla i vlažna. Sintetički veš zadržava vlagu, čime rizikujete razne gljivične infekcije.

Ne uskačite u toplu kupku

Bio bi to savršen način opuštanja nakon dobrog seksa, zar ne? Ali izloženost vodi smanjuje djelotvornost antimikrobne barijere vaše kože, što znači da tako povećavate šanse za infekcije.

Ne koristite vlažne maramice

Ako ste osjetljivi na hemikalije, kao što su alkohol, glicerin i neka ulja, ovo je proizvod koji bi trebalo da izbjegavate u širokom luku nakon seksa, ako ne želite da izazovete razne iritacije, poput crvenila, otoka i svraba. (index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,