Utorak, 28. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Ovakvo sjedenje u automobilu čini se ugodnim, ali je veoma opasno (VIDEO)

Preuzmite sliku

Iako je vrlo ugodno tokom vožnje promijeniti položaj nogu pa ih nakratko staviti i na upravljačku ploču automobila, to nije nimalo pametno. Tačnije, može biti vrlo opasno.

Upravo to je na svojoj koži iskusila Audra Tatum iz SAD-a prije dvije godine.

Sjedila je na prednjem suvozačkom sjedištu dok je njen suprug vozio. U jednom trenutku odlučila je promijeniti položaj nogu i bolje se opustila. Prekrižila ih je na način da je jedno stopalo stavila na upravljačku ploču u automobilu, pa drugu nogu preko te prve. Nije se ni vezala. Nekako je bila sigurna da se nesreće događaju drugima.

Međutim, nešto kasnije pred njima se naglo pojavio automobil, a sudar je bio neizbježan. Udarili su tako snažno da su se zračni jastuci otvorili. U tom trenutku je nesretna žena naučila zašto se noge ne smiju držati na ploči. Zračni jastuk joj je stopala odbacio snažno u lice, preciznije u nos koji se od jačine udarca slomio. Ali to nije bilo sve.

– Moja cijela desna strana tijela je bila slomljena, a sve zato što sam ignorirala upozorenja – ispričala je kasnije medijima koji su objavili snimke trenutaka nakon same nesreće. (faktor.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,