Srijeda, 16. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ovaj dio tijela muškarci prvo primijete na ženama – znate li šta je u pitanju?

Preuzmite sliku

Istraživači Univerziteta u Novom Južnom Walesu su okupili muškarce i pustili im video-snimke žena dok se kreću. Oni su posmatrali 96 različitih dama, a zatim su ocjenjivali njihovu atraktivnost.

U prošlosti su se slične studije fokusirale na odnos struka i bokova, a kao primjer žene koja ima odlične proporcije ovih dijelova tijela navedena je glumica Jessica Alba.

Kada govorimo o standarima ljepote, pa i same privlačnosti, danas se može reći da je odnos struka i bokova (zajedno sa indeksom tjelesne mase) dosta manji, a najvažnija stvar na muškoj listi su duge, lijepe ruke.

  • Duge ruke su direktno povezane sa visinom – pa ne čudi što je i ova studija pokazala da su visoke žene ocijenjene kao privlačnije u odnosu na dame nižeg rasta (posebno visoke žene sa proporcionalno uskim strukom).

    Studija je takođe otkrila da vam pokazivanje nogu neće biti od koristi ukoliko želite da ulovite pogled i pažnju muškarca. Bez obzira na to koliko su noge dugačke ili lijepo oblikovane, jači pol u ovom istraživanju nije pokazao veliku zainteresovanost za njih.

    – Dimenzije nečijeg tijela mogu posmatračima da ukažu da li je ta osoba pogodna za potencijalnog partnera, dugoročnog partnera ili je riječ o prijetnji koju druga osoba doživljava kao konkurenta – objasnili su istraživači. (srbijadanas.com)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,