Ponedjeljak, 20. Januara 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Ova djevojka živi život punim plućima: Rođena je bez obje ruke, ali poručuje, ‘mogu sve…’

Ljekari su joj davali samo 1% šanse za život, a Nicoletta (21) sada živi život punim plućima. Otkrila je ljubav prema šminkanju, pokrenula je svoj YouTube kanal i zaručila se

Djeca su uvijek bila znatiželjna. Uvijek bi me pitala ‘kako uspijevaš ovo?, kako uspijevaš ono?’, priča Nicoletta Rivera (21), youtuberica iz Pennsylvanije. Rođena je bez obje ruke, ali to je nije ograničilo u svakodnevnim aktivnostima, prenosi 24sata.

– Naučila sam se šminkati uz pomoć YouTubea. Tačno znam što želim od šminke pa jako rijetko pustim drugima da me šminkaju. Ne mogu sve dohvatiti nogama pa pomičem glavu i tako kompenzujem. Frizuru ne radim sama već mi pomaže mama.

Ljekari su prognozirali da neće preživjeti

– U početku trudnoće, ljekari su rekli da su svi udovi na broju, da je sve u redu. Tek u sedmom mjesecu trudnoće smo otkrili da Nicoletta nema ruke – priča njena majka Nicole.

Iako su ljekari govorili da postoji 99% mogućnosti da neće preživjeti, Nicoletta se rodila potpuno zdrava.

‘Ja sam samo obična djevojka’

– Ja sam joj prvi poslao poprilično otrcanu poruku, srećom odgovorila je. Bio sam jako nervozan i mislio sam da je nevjerovatna od samog početka – priča njen zaručnik Zach za Barcroft TV.

Njih dvoje žive zajedno i ne zamjeraju ljudima koji ih posmatraju. To pripisuju znatiželji, ne lošim namjerama.

– Ja sam samo obična djevojka. Koja je razlika što je Zach sa mnom, a ne s drugom djevojkom? – govori Nicoletta i dodaje: ‘Ako mislite da nešto ne možete učiniti, možete, samo se trebate potruditi’. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,