Srijeda, 28. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ostvarila joj se životna želja: 94-godišnja baka prvi put obukla pravu vjenčanicu

Preuzmite sliku

Baka Martha iz SAD-a udala se davnih dana, no nije mogla nositi pravu vjenčanicu jer Afroamerikanke tada nisu smjele ući u butike. Unuka joj je ostvarila želju

Martha Mae Ophelia Moon Tucker (94) iz Birminghama u Alabami udala se 1952. godine. Tad Afroamerikanke nisu smjele ulaziti u salone vjenčanica pa je za svoj pir obukla tamnoplavu haljinu, piše Fox News.

Nedavno, gotovo 70 godina nakon vlastitog vjenčanja, probala je pravu vjenčanicu iz salona te joj se ostvarila želja. S unukom Angelom Strozier gledala je film “Coming to America”. Tokom scene vjenčanja baka Martha je unuci otkrila da cijeli život sanja o tome da obuče vjenčanicu.

Njena unuka odlučila je pomoći baki ostvariti svoj san. Nekoliko dana kasnije unuka je baku odvela u obližnji butik za mladenke. Presretna baka probala je dvije vjenčanice, a kako bi ugođaj bio što bolji, prije probe unuka ju je odvela na šminkanje i frizuru. Kad su stigle u butik, zaposlenicima je unuka objasnila situaciju, prenosi 24sata.hr.

– Bili su presretni i oduševljeni mojom idejom. Bili su ushićeni što će upravo oni omogućiti baki da ostvari svoj san. Pomagali su joj oko odabira, namještali joj haljinu i primili je kao pravu mladenku – kaže unuka i dodaje da je baka bila presretna.

– Ovo iskustvo je za mene bilo predivno i posebno. Rekla sam im: ‘Ovo čekam cijeli život. Dajte mi haljinu’ – kaže vesela baka. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,