Četvrtak, 23. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ostavio je pred vjenčanje zbog debljine, a sad je postala Miss

Preuzmite sliku

Prije tri godine Jen Atkin planirala je vjenčanje iz snova, ali zaručnik je sve zaustavio i prekinuo s njom. Rekao joj je da jede previše loše hrane i da je predebela

Jen Atkin (26) je u međuvremenu našla drugog muškarca i danas je u sretnom braku, a nedavno je osvojila krunu Miss Velike Britanije, piše Mirror.

Administratorica u zračnom saobraćaju živi u Ulcebyju. Zamijenila je hranu iz dostave i brzih restorana zdravim obrocima te je tokom dvije godine smršala 51 kilogram.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jen Atkin (@jenatkinuk) on

Imala je 108 kilograma. Tad se prijavila na izbor ljepote te je osvojila titulu Miss Scunthorpe, a zatim je 2018. godine išla na takmičenje kako bi postala Miss Engleske. Bila je prva pratilja.

Tada je odlučila da se više neće takmičiti na izborima ljepote, no ipak je pristala učestvovati na takmičenju za Miss Velike Britanije. I osvojila je titulu prošle sedmice.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jen Atkin (@jenatkinuk) on

– Još sam u šoku zbog pobjede. Sretna sam i ne znam šta bih rekla. Iskreno, jedva vjerujem. Kad sam počela sa svim ovim, bilo je to za zabavu. Nikad nisam slutila dokle ću stići. Prije tri godine nisam mogla ni sanjati da ću postati Miss Velike Britanije. Trud se stvarno isplati – kazala je novinarima.

– Ova titula za mene označava kraj jednog dugog i teškog, ali i nevjerovatnog razdoblja. Iako mi se tijelo toliko promijenilo, vjerujem da mi je ličnost ostala ista i mislim da mi je upravo to pomoglo. Suci su mogli vidjeti kakva sam zapravo – utvrdila je.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jen Atkin (@jenatkinuk) on

Prisjetila se kako ju je prekid sa zaručnikom inspirisao na velike životne promjene.

– Prije prekida sam jela velike porcije tjestenine, pizzu, čokoladu. Vikendom sam sjedila u pidžami i jela hranu iz dostave i na to trošila previše nvoca. Na dan kad je otišao mislila sam da je moj svijet stao. Plakala sam sedmicama i tješila se hranom. No na kraju je ispalo da je to najbolje što mi se dogodilo – nasmijala se.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jen Atkin (@jenatkinuk) on

Kaže kako je ubrzo krenula u teretanu i od tada se više nije osvrtala, nego se usmjerila na ljepše stvari u životu.

– Uspjela sam. Imam toliko planova tokom ovog mandata, pa i objavu country singla Spring – otkrila je za kraj. (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje