Petak, 3. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ostala nepokretna rađajući: ‘Rekli su da imam rak, sina sam upoznala preko kamere’

Preuzmite sliku

“Sin je odmah po rođenju odvojen je od mene, nisam ga vidjela ni na trenutak, odvezen je u dječju bolnicu. Tamo je proveo 20 dana potpuno sam, uz posjetu mog supruga koji ga je mogao vidjeti samo preko stakla”

Suprug i brat su mi dan nakon porođaja rekli da imam rak. Bili su sami, bez prisustva liječnika dok sam nepokretna ležala u šok sobi na kisiku. Bila sam šokirana i nesvjesna. Suze su potekle same niz lice”, rekla je Nastasja Nedimović, bivša reprezentativka Srbije u vaterpolu, a iza nje je nevjerovatna priča.

S igranjem vaterpola se oprostila kada je imala 20 godina, tada je počela suditi. Aktivno se bavila sportom do prve trudnoće, zatim i fitnesom, ali onda je stigla druga trudnoća. Taj porođaj joj je potpuno promijenio život. Samo dan nakon što je carskim rezom rodila sina Vuka, saznala je da ima rak koštane srži, preko noći ostala je nepokretna, borila se za život, dok je svoju bitku u drugoj bolnici, daleko od mame, vodio i njen sinčić. Sve je ispričala u razgovoru za Sportfem.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Nastasja Nedimovic (@cancer.influencer)

Nastasjina trudnoća uticala je na to da bolest brzo napreduje, a da joj kosti naglo stradaju.

“S obzirom na to da su mi kosti bile veoma krhke, u toku porođaja koji se nije odvio prirodnim putem već carskim rezom, došlo je do prijeloma rebara i prsne kosti. Sin je odmah po rođenju odvojen je od mene, nisam ga vidjela ni na trenutak, odvezen je u dječju bolnicu. Tamo je proveo 20 dana potpuno sam, uz posjetu mog supruga Nemanje koji ga je mogao vidjeti samo preko stakla. Prvi put sam sina vidjela preko kamere mobitela, a uživo nakon nekoliko mjeseci”, prisjetila se.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Nastasja Nedimovic (@cancer.influencer)

Period koji je stigao poslije porođaja bio je težak za cijelu porodicu. Dvogodišnja Nia mjesecima nije vidjela mamu, tata Nemanja se brinuo o njoj i tek rođenom sinu, a uz to je pružao podršku i supruzi koja je i dalje bila u bolnici.  “Treniram od svoje četvrte godine i trening mi predstavlja kulturu života. Dio je mene i ne znam kako je ne baviti se bilo kakvom aktivnošću. Sanjala sam sport, vaterpolo. Sanjala sam da opet hodam. A moja djeca i obitelj su mi davala najveću snagu da te snove i ostvarim. S obzirom na to da sam bila nepokretna u trupu, a da sam ekstremitete mogla pomicati, smatrala sam da je neophodno da što prije krenem vježbati kako bih ubrzala proces oporavka.”

Ostatak ispovijesti i borbe pročitajte OVDJE.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Nastasja Nedimovic (@cancer.influencer)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje