Četvrtak, 17. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Optička iluzija potpuno zbunila korisnike društvenih mreža – koje je boje haljina voditeljke?

Preuzmite sliku

Kendall Gilding pokrenula je nesvjesno još jednu “revoluciju” na društvenim mrežama o fenomenu optičkih iluzija kada su boje u pitanju.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli KENDALL GILDING (@kendallgilding7)

Naime, voditeljka je za jednu emisiju izabrala klasičnu jednobojnu haljinu, ali nije ni slutila da će samo jedan njen opis haljine izazvati lavinu komentara zbunjenih pratilaca. I evo, priča se ponavlja – a optičke varke ponovo su podijelile svijet.

Srijeda u bijelom – napisala je voditeljka u opsu fotografije koju je postavila na Instagram, na šta su uslijedili komentari.

Svakako je plava, ali je lijepa – bio je jedan u nizu onih koji su tvrdili da je haljina plave boje.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli KENDALL GILDING (@kendallgilding7)

Međutim, voditeljka je objasnila da pod studijskom rasvjetom haljina dobija možda plavičasti odsjaj, ali je zapravo bijela.

Uporedivši sa nekim optičkim iluzijama poput haljine koju neki vide kao bijelo-zlatnu, a drugi kao plavo-crnu, ne ostaje nam drugo nego da nastavimo da se pitamo ko i kada će rešiti nedoumicu, zbog čega imamo različite percepcije boja i od čega to zavisi.

Ovu haljinu-dilemu nikada nećemo zaboraviti, i ma koliko se debata povelo po pitanju ove kreacije, njeni tvorci, dizjaneri su otkrili da je ona plavo-crne boje. (magazin.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,